PÅSTÅR HAN GA KLOKKE TIL EIRIK JENSEN. Gjermund Erik Cappelen har i avhør med Spesialenheten for politisaker hevdet at han har gitt politimannen Eirik Jensen flere gaver, blant annet en klokke. 
Foto: Privat
PÅSTÅR HAN GA KLOKKE TIL EIRIK JENSEN. Gjermund Erik Cappelen har i avhør med Spesialenheten for politisaker hevdet at han har gitt politimannen Eirik Jensen flere gaver, blant annet en klokke. Foto: PrivatVis mer

Etterforsker påstått klokkegave

Narkotikasiktede Gjermund Erik Cappelen (47) påstår at han har gitt flere gaver til polititoppen Eirik Jensen (56).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjermund Erik Cappelen (47) har i avhør med Spesialenheten for politisaker påstått at politioverbetjent Eirik Jensen (56) hjalp ham med å innføre «tonnevis» med hasj til Norge i løpet av årenes løp.

Jensen skal, ifølge Cappelen, ha fått millioner for bistanden. Jensen nekter straffskyld for korrupsjon og avviser beskyldningene fra 47-åringen.

Etter det Dagbladet erfarer hevder Cappelen videre at han har forsynt Jensen med en rekke gaver. Blant gavene skal være en klokke, får Dagbladet opplyst.

- Cappelen påstår så mangt. Min klient avviser alt, sier advokat Jens-Ove Hagen som forsvarer Eirik Jensen.

Beslagla luksusklokker Cappelens forsvarer, advokat Benedikt de Vibe, vil ikke kommentere saken.

Da politiet i Asker og Bærum ransaket hjemmet til Cappelen etter pågripelsen like før jul i fjor, tok de beslag i en rekke luksusklokker, får Dagbladet vite.

NRK og VG har tidligere meldt at Cappelen påstår at han  betalte for oppussingen av et bad i et av husene til Eirik Jensen for noen år siden.

Spesialenheten for politisaker ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger. Ifølge en pressemelding fra fredag jobber de med å få bekreftet eller avkreftet mistanken.

- Så langt bygger mistanken og siktelsen både på informasjon fra vitneavhør og annet materiale som er innhentet. Omfattende informasjonsinnhenting pågår fremdeles, skrev etterforskningsleder Liv Øyen.

- Interessante Politimester Ingrid Wirum i Asker og Bærum-politiet bekreftet i går overfor Dagbladet at de synes Cappelens påstander er interessante.

De etterforsker Cappelen og flere andre i en separat narkotikasak der Cappelen er narkotikasiktet for å ha smuglet inn store mengder hasj, men ikke så mye som Cappelen overfor spesialenheten hevder han har innført.

- Etter hvert som den omfattende etterforskningen i vår sak skrider frem vil det bli naturlig for oss å konfrontere siktede også med noen av de opplysningene som er fremkommet i media, sier Wirum.

NEKTER STRAFFSKYLD: Eirik Jensen nekter straffskyld for korrupsjon. Ifølge sin forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, avviser han alle beskyldninger fra Cappelen. Foto Marius Gulliksrud
NEKTER STRAFFSKYLD: Eirik Jensen nekter straffskyld for korrupsjon. Ifølge sin forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, avviser han alle beskyldninger fra Cappelen. Foto Marius Gulliksrud Vis mer