SKREV MANIFEST?: Et nettsted viser flere bilder av massedrapsmannen Dylan Roff hvor han holder våpen, brenner det amerikanske flagget og besøker historiske steder i sør-statene i USA. Det er uklart hvem som tok bildene. Foto:AFP
SKREV MANIFEST?: Et nettsted viser flere bilder av massedrapsmannen Dylan Roff hvor han holder våpen, brenner det amerikanske flagget og besøker historiske steder i sør-statene i USA. Det er uklart hvem som tok bildene. Foto:AFPVis mer

Etterforsker rasistisk manifest om terroren i Charelston

Inneholder flere bilder av terroristen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene i USA jobber med å finne ut om Dylan Roff, terroristen som står bak drapet på ni afro-amerikanere i en kirke i Charleston, har skrevet et rasistisk manifest rettet mot svarte, jøder og latinamerikanere.

Manifestet ble funnet på et nettsted, og inneholder grove rasistiske karakteriseringer av blant annet svarte som ender med en erklæring om at «noen må ha mot og jeg antar det må være meg.»

Videre i manifistet, som har tittelen "En forklaring", står det

«Jeg ikke har noe valg, og jeg er ikke i posisjon til å alene gå inn i ghettoen og kjempe. Jeg valgte Charleston fordi det er den mest historiske byen i min delstat, og på et tidspunkt hadde det høyeste antallet svarte i forhold til hvite i landet.»

FBI og lokale politimyndigheter sier at de prøver å finne ut om manifestet er et verk av Roof. I erklæringen kommer det ikke frem
om Roff har skrevet ordene, men på nettstedet finnes det flere bilder av han i ulike posturer,
 
Trayvon Martin-saken, som en venn av terroristen har sagt var et tema Roof pleide å snakke om, står også detaljert beskrevet i manifestet. 

Martin, en ubevæpnet svart videregående-elev i Florida, ble skutt og drept i 2012 av nabovakten George Zimmerman. Zimmerman, som hevdet han handlet i selvforsvar, ble funnet ikke-skyldig i overlagt drap, og hendelsen var på mange måter starten på demonstrasjoner rundt svartes rettigheter i USA.

Manifestet fordømmer også hvite som har flyttet til forstedene i jakten på bedre skoler og nabolag, som det ifølge manifestet «bare er en måte å flykte fra svarte og andre minoriteter.»

- Jeg hater med en lidenskap hele ideen om forstedene. For meg representerer det ingenting, men skremte hvite folk fordi de er for svake, redde og hjernevasket til å slåss, står det videre.

Overlevende som myndyhetene har avhgørt etter massakren har sagt at Roof deltok i en time med gruppen i kirkemøtet, før han systematisk henrettet dem med en pistol.

Han skal ha spart livet til en kvinne slik at hun kunne fortelle historien om hva han hadde gjort. To andre, blant annet en fem år gammel jente, klarte å rømme fra terroristens kuler.