Etterforsker Rehman-ansatt

Politiet tror gjengkonflikt kan være skytemotiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Shabana-stuntet kan være et motiv, men vi jobber også med andre teorier, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved oslopolitiet.

VG skriver i dag at minst én ansatt på restauranten til Shabanas søster er i en alvorlig konflikt med en kriminell gjeng. Skuddene natt til onsdag kan være en trussel rettet mot denne personen - og ikke en reaksjon komikerens rumpeprovokasjon.

Shabana håper på politiet

Politiet bekrefter at de kjente til VG-opplysningene fra før.

- Vi har informasjon om dette, og vi har avhørt personene som har tilknytning til restauranten. Det er for tidlig å konkludere om denne konflikten eller Shabana er det mest sannsynlige motivet, sier Kristiansen til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å si hva som er kommet fram i avhør eller hvordan de etterforsker gjeng-sporet.

- Vi holder alle muligheter åpne, og ønsker fortsatt tips fra publikum som vet eller har sett noe, sier politiinspektøren.

- Saken er under etterforskning, og jeg vet ikke mer enn det jeg har lest i avisa. Jeg håper politiet finner ut av hvem som skjøt, sier Shabana Rehman til Dagbladet.no i formiddag.

Søster avviser teori

Shabanas søster Farhana Rehman, som eier og driver restauranten, vet ikke hvem den ansatte med gjengproblemer skal være.

- Vi har rundt 20 ansatte og har drevet i 10 år uten at noe slikt har skjedd. Jeg tror ikke noe på at personer vil skyte på arbeidsplassen til noen klokka 04 på natta. Så ille kan det ikke være. Dette må politiet finne ut av, sier Farhana til Dagbladet.no.

Den Rehman-ansatte som angivelig er i en gjengkonflikt, avslo å kommentere påstanden da VG tok kontakt i går.

• Mer om Shabana-saken

TROR IKKE PÅ ANSATTE-TEORI: Farhana Rehman som er Shabanas søster, eier og driver restauranten som ble truffet av 18 skudd med automatvåpen.