Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsker rykter om at Iran-flyet ble skutt ned

Britiske myndigheter etterforsker påstander om at det ukrainske flyet som styrtet kan ha blitt skutt ned. Iran utelukker på sin side at et missil på avveie kan ha vært årsaken til flystyrten.

SKUTT NED: Denne videoen skal ifølge The New York Times vise at et missil treffer det ukrainske flyet som styrtet utenfor Teheran natt til 8. januar. Vis mer

Storbritannia undersøker nye opplysninger om at det ukrainske flyet som styrtet rett etter avgang tirsdag, ble skutt ned. Det melder Sky News.

Ifølge det amerikanske nyhetsmagasinet Newsweek skal et iransk antiluftvernssystem ha skutt ned det ukrainske passasjerflyet i Iran ved en feil.

Også en høytstående etterretningskilde i USA, en Pentagon-offiser, og en irakisk etterretningskilde oppgir disse opplysningene, ifølge magasinet.

Downing Street bekrefter at de starter etterforskning av opplysningene.

ANGRIPER: Disse bildene blir nå spredt på sosiale medier. Flere, inkludert Iransk statlig TV, hevder bildene skal vise missiler på vei inn mot en amerikansk flybase. Vis mer

- Vi utelukker ingenting, sier Sveriges utenriksminister Ann Linde, ifølge CNN.

CBS-journalist, Kris Van Cleave, siterer på Twitter kilder på at amerikanske tjenestemenn er sikre på at flyet ble skutt ned av Iran. Opplysningene er ikke bekreftet av myndighetene.

- Ulogisk

Iran utelukker på sin side at et missil på avveie kan ha vært årsaken til at flyet styrtet.

- Flere nasjonale og internasjonale fly var i iransk luftrom samtidig på samme høyde på 2440 meter, uttaler Ali Abedzadeh, landets visesamferdselsminister.

Han sier ryktene om at et missil rammet flyet «umulig kan være korrekte».

- Det er ulogisk, sier han.

176 personer omkom

Boeing 737-800-flyet fra Ukraine International Airlines styrtet bare minutter etter avgang fra flyplassen tirsdag. 176 personer mistet livet.

Blant de 176 som omkom i ulykken, var det 82 iranere, 63 kanadiere, ti svensker, fire afghanere, tre briter og minst to ukrainere.

Begge de svarte boksene på Ukrainian International Airlines-flyet som styrtet natt til i går, har også skader. Det skriver Ali Abedzadeh, sjef for irans luftfarsorganisasjon i en rapport, ifølge CNN.

- Begge enhetene har blitt skadet av brann og selve ulykken. Det er minnedeler i begge enhetene, men fysisk skade er synlig på dem, skheter det i hans rapport.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media