Drapet på Sarah Everard:

Etterforsker snoking

Flere politifolk i Storbritannia er under etterforskning for å ha snoket i mapper om drapet på Sarah Everard.

DREPT: Sarah Everard ble drept i London tidligere i vår. Foto: Metropolitan police / AFP / NTB
DREPT: Sarah Everard ble drept i London tidligere i vår. Foto: Metropolitan police / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Drapet på Sarah Everard fikk enormt med oppmerksomhet i hele verden. 33-åringen forsvant da hun gikk hjem fra en venninne i Clapham helt sør i London 3. mars.

En uke seinere ble hun funnet drept i Kent, sørøst for London. En politimann er siktet for å ha kidnappet og drept henne.

Nå har politiet i London iverksatt etterforskning etter at flere ansatte i politiet skal ha snoket i etterforskningsdokumentene, uten at de hadde lov til dette. Det skriver flere britiske medier, blant annet Sky News og BBC.

Det er bare politifolk som jobber med etterforskningen som har lov til å åpne dokumentene, men politiet tror nå at flere ansatte som ikke hadde noe med saken å gjøre har lest dokumentene.

Det kan i ytterste konsekvens være straffbart.

- Åpnet saksdokumenter

- Betjenter fra politiets spesialenhet er nå i gang med prosessen det er å kontakte disse betjentene og ansatte som har åpnet saksdokumentene i etterforskningen av bortføringen og drapet på Sarah Everard, for å sørge for at alle som åpnet dokumentene hadde en legitim grunn til dette, skriver politiet i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer