Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Etterforsker Tina-siktet for vold mot vitne (36)

Skal ha gått til angrep på mannen som tok lydopptak.

DREPT I 2000: Fire menn ble i september pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap for drapet på Tina Jørgensen i 2000. Utviklingen i saken kom som følge av informasjon politiet fikk fra en tipser som hadde lydopptak med en av de siktede. Den siktede etterforskes nå for vold mot mannen som tok lydopptaket, skriver Stavanger Aftenblad. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet, privat
DREPT I 2000: Fire menn ble i september pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap for drapet på Tina Jørgensen i 2000. Utviklingen i saken kom som følge av informasjon politiet fikk fra en tipser som hadde lydopptak med en av de siktede. Den siktede etterforskes nå for vold mot mannen som tok lydopptaket, skriver Stavanger Aftenblad. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet, privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Stavanger Aftenblad etterforsker Lyngdal lensmannskontor en voldshendelse, der en av de siktede i Tina-saken skal ha gått til angrep mot mannen som satt på et lydopptak der siktede fortalte i detalj om Tina-drapet.

Den siktede 36-åringen, som ble pågrepet først i saken, skal i lydopptaket ha åpnet seg om Tina-drapet overfor den fornærmede i voldssaken. Fornærmede er i likhet med siktede, en 36 år gammel mann fra Lyngdal i Vest-Agder. Fredag ble alle de fire siktede løslatt fra politiets varetekt, men de er fortsatt siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20) i 2000.

Gikk til angrep i sommer - Mannen som bekjente seg til meg, har allerede gått til angrep på meg, sier 36-åringen til Stavanger Aftenblad.

Ifølge ham skal angrepet ha skjedd i Lyngdal sentrum i sommer. Han uttrykker overfor avisa at han skulle ønske kompisen gikk til politiet med opplysningene han hadde betrodd ham med, men sier at han ga opp dette etter hvert.

Han sier han ble lagt i bakken, og slått og sparket mot hodet, og måtte etter hendelsen oppsøke legevakta.

Odd Rune Torstrup forsvarer den siktede 36-åringen i Tina-saken som angivelig skal ha gått til angrep på 36-åringen med lydopptaket. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med fornærmedes advokat Benedichte Hellestøl, men sier følgende om saken til Aftenbladet.

- Løslatelsene i Tina-saken er spesielt uheldige for min klient med tanke på voldsepisoden som skjedde tidligere i sommer.

Verken Lyngdal lensmannskontor eller Rogaland politidistrikt har ønsket å kommentere saken overfor Stavanger Aftenblad, men avisa får  bekreftet at saken ikke er henlagt.

To nøkkelvitner I månedsskiftet juli/august mottok politiet informasjon fra lydopptaket, før de fire mennene, tre av dem på 36 og én på 38, ble pågrepet onsdag og torsdag 16. og 17. september.

En annen bekjent av de drapssiktede har fortalt Dagbladet at mannen som ble pågrepet som nummer tre i saken, allerede i 2011 fortalte at han hadde drept Tina.

- Han sa til meg var at det var han som hadde drept henne, sa 33-åringen til Dagbladet.

Både 33- og 36-åringen uttrykte til Stavanger Aftenblad etter løslatelsen av de fire siktede at de var bekymret og fryktet represalier.

Etter løslatelsen av de fire, ble det satt ned en politigruppe som skulle følge opp de siktede.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!