Etterforsker trippeldrapet og attentatene

Kripos og politiet på Romerike etterforsker nå også attentatene mot Paust-ekteparet. De prøver å bevise en sammenheng mellom trippeldrapet og attentatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror at det er de samme personene som står bak både trippeldrapet og de to attentatforsøkene i Oslo.

Onsdag overtok Kripos og Romerike politidistrikt ansvaret for etterforskningen av attentatforsøkene - henholdsvis 15. juli og 12. august i fjor - mot ekteparet Anne Orderud Paust og Per Paust. Politiet mener nå at det er en sammenheng mellom attentatsakene og trippeldrapet.

- Vi antar at det er en sammenheng mellom de to sakene, og derfor er det naturlig at de to sakene etterforskes samlet, sier politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike politidistrikt.

I samråd

Beslutningen ble tatt i samråd med Oslo politidistrikt, som har etterforsket de to attentatforsøkene fra de skjedde i fjor sommer og fram til nå.

Teamet som etterforsker trippeldrapssaken har helt siden pinsen holdt tett kontakt med etterforskerne i Oslo om attentatsakene. Blant annet har etterforskere fra Oslo deltatt i ransakinger på Orderud gård sammen med kollegene fra Romerike. Etter trippeldrapet har Oslo-politiet intensivert etterforskningen av attentatforsøkene. Det resulterte i at det ble gjort en del dobbeltarbeid. Derfor blir sakene nå slått sammen.

Konkrete spor

Politiet har håp om å klare å bevise at det er en sammenheng mellom de to sakene. Etter det Dagbladet erfarer, jobber politiet nå med flere konkrete spor i attentatsakene som de tror kan knyttes til de siktede i trippeldrapssaken.