Etterforsker underslag hos Antirasistisk Senter

Oppdaget i august. Prosjektmedarbeider ble avskjediget umiddelbart.

INTERN GRANSKING: Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter, sier det raskt ble klart at det var grunnlag for politianmeldelse og avskjedigelse av en prosjektmedarbeider i organisasjonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
INTERN GRANSKING: Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter, sier det raskt ble klart at det var grunnlag for politianmeldelse og avskjedigelse av en prosjektmedarbeider i organisasjonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Økokrim og politiet i Oslo etterforsker et underslag hos organisasjonen Antirasistisk Senter. Underslaget ble oppdaget i august og førte til at en prosjektmedarbeider umiddelbart ble avskjediget.

Medarbeideren har tilstått forholdet overfor politiet, opplyser Antirasistisk Senter i en pressemelding.

Underslaget, som skal omfatte et større beløp, ble oppdaget i august av organisasjonens egne kontrollsystemer og en intern undersøkelse ble innledet.

- Det ble raskt avklart at det var grunnlag for politianmeldelse og umiddelbar avskjedigelse av en prosjektmedarbeider. Saken er nå under etterforskning. Vi ser også på hva mer vi kan gjøre for å sikre oss mot slike hendelser i fremtiden, i tillegg til de rutiner vi allerede har på plass, sier Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter, i en kommentar.

Politiet er fortsatt i startfasen av etterforskningen, men skal ha beslaglagt en del av det underslåtte beløpet.

Antirasistisk Senter er et uavhengig senter som arbeider for å bekjempe rasisme og diskriminering i Norge. Det ble etablert i 1978.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer