Etterforsker underslag hos Antirasistisk Senter

Oppdaget i august. Prosjektmedarbeider ble avskjediget umiddelbart.

INTERN GRANSKING: Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter, sier det raskt ble klart at det var grunnlag for politianmeldelse og avskjedigelse av en prosjektmedarbeider i organisasjonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
INTERN GRANSKING: Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter, sier det raskt ble klart at det var grunnlag for politianmeldelse og avskjedigelse av en prosjektmedarbeider i organisasjonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Økokrim og politiet i Oslo etterforsker et underslag hos organisasjonen Antirasistisk Senter. Underslaget ble oppdaget i august og førte til at en prosjektmedarbeider umiddelbart ble avskjediget.

Medarbeideren har tilstått forholdet overfor politiet, opplyser Antirasistisk Senter i en pressemelding.

Underslaget, som skal omfatte et større beløp, ble oppdaget i august av organisasjonens egne kontrollsystemer og en intern undersøkelse ble innledet.

- Det ble raskt avklart at det var grunnlag for politianmeldelse og umiddelbar avskjedigelse av en prosjektmedarbeider. Saken er nå under etterforskning. Vi ser også på hva mer vi kan gjøre for å sikre oss mot slike hendelser i fremtiden, i tillegg til de rutiner vi allerede har på plass, sier Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter, i en kommentar.

Politiet er fortsatt i startfasen av etterforskningen, men skal ha beslaglagt en del av det underslåtte beløpet.

Antirasistisk Senter er et uavhengig senter som arbeider for å bekjempe rasisme og diskriminering i Norge. Det ble etablert i 1978.

(NTB)