SPERRET: Politiet sperret av Vestfossen stasjon etter det de omtaler som en alvorlig hendelse natt til søndag. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
SPERRET: Politiet sperret av Vestfossen stasjon etter det de omtaler som en alvorlig hendelse natt til søndag. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.noVis mer

Etterforsker voldtekt av 23 år gammel kvinne ved togstasjon

Politiet sperret av Vestfossen stasjon i Øvre Eiker kommune i Buskerud søndag formiddag etter det de betegner som en alvorlig hendelse på perrongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vet du noe mer om denne hendelsen? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Politiet sperret søndag morgen av Vestfossen stasjon i Øvre Eiker kommune i Buskerud, etter det de betegnet som en alvorlig hendelse på perrongen.

Politiet var lenge tilbakeholdne med informasjon om hva som hadde funnet sted, men like etter klokka 20.30 bekrefter politiet at de etterforsker en voldtekt av en 23 år gammel kvinne.

- I tidsrommet mellom klokken 22 og klokken 05 natt til søndag mener vi det har skjedd en voldtekt av en 23 år gammel kvinne ved stasjonen, sier jourhavende jurist i Sør-Øst politidistrikt, Per Steinar Bungum, til TV 2.

Ifølge politiet skal det være snakk om én gjerningsmann, men ingen mistenkte er så langt pågrepet. Det skal ikke være vitner til selve hendelsen, men politiet har snakket med flere som har observasjoner fra området i det aktuelle tidsrommet.

Den 23 år gamle fornærmede kvinnen har vært på voldtektsmottak, og politiet håper de kan ha sikret DNA-bevis.

Sperret av området

Den antatte voldtekten skjedde ifølge politiet natt til søndag, og de fikk melding om saken like etter klokken 11 søndag formiddag. Det var lokalavisen Eikernytt som først omtalte hendelsen.

- Vi sperret av området fordi vi mener at det kan ha skjedd en alvorlig straffbar handling der. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi foreløpig ikke å gå nærmere inn på hva vi tror har skjedd, sa Bungum til Dagbladet like etter klokka 17.

Etter at politiet ble varslet om hendelsen, som politiet anser som alvorlig, sperret en politipatrulje av hele perrongen i en periode og satte opp en presenning over et lite område.

- Denne sperringen er nå fjernet, sier operasjonsleder Tore Nuven til Dagbladet.

Ber vitner melde seg

Politiet var lenge tilbakeholdne med å gi opplysninger om hva som har skjedd, men var tidlig ute med å be vitner om å melde seg.

PÅ PERRONGEN: Etter at politiet ble varslet om hendelsen på Vestfossen stasjon, sperret en politipatrulje av hele perrongen i en periode og satte opp en presenning over et lite område. Foto: Vegard M. Aas / Presse 30.no
PÅ PERRONGEN: Etter at politiet ble varslet om hendelsen på Vestfossen stasjon, sperret en politipatrulje av hele perrongen i en periode og satte opp en presenning over et lite område. Foto: Vegard M. Aas / Presse 30.no Vis mer

- Vi ber om at alle vitner som har informasjon, kontakter politiet. Det gjelder folk som kan ha hørt eller sett noe i området natt til i dag, eller tidlig i dag morges, sier Bungum.

Politiet ber alle som var i området mellom avsperringene og Perrongen bar natt til søndag om å ta kontakt.

Vet ikke når

Operasjonsleder Torben Henriksen i Sørøst politidistrikt fortalte Drammens Tidende tidligere i dag at de ikke kunne gå nærmere inn på saken på grunn av etterforskningen, som er i en innledende fase. Henriksen ønsket heller ikke å si om noen er pågrepet.

- Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte noe, så tidlig i saken. Vi jobber for fullt og gjør nødvendige undersøkelser, sa Henriksen til avisa.

Det er foreløpig uklart nøyaktig når hendelsen skal ha funnet sted, men politiet ber folk som var i området mellom lørdag kveld og søndag formiddag om å melde seg som vitner.

Dagbladet kommer tilbake med mer.