BER OM TIPS: Politiadvokat Guro Siljan, her under en presskonferanse i mars, leder etterforskningen etter at en kvinne skal ha blitt voldtatt på en bar i Ulefoss. Nå ber de om vitner som har vært på Wolu Bar natt til søndag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
BER OM TIPS: Politiadvokat Guro Siljan, her under en presskonferanse i mars, leder etterforskningen etter at en kvinne skal ha blitt voldtatt på en bar i Ulefoss. Nå ber de om vitner som har vært på Wolu Bar natt til søndag. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Etterforsker voldtekt på et dametoalett i Nome

Politiet: - Vi er spesielt interessert i å komme i kontakt med et kvinnelig vitne. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Telemark, Sør-Øst politidistrikt, etterforsker en voldtekt som skal ha skjedd på dametoalettet på en bar i Ulefoss i Nome kommune.

Det skriver politiet på Facebook.

- Natt til søndag, 3. juli, fikk politiet melding om en voldtekt på Wolu Bar. Vi kom i kontakt med en kvinne, som hevdet at hun hadde blitt voldtatt på dametoalettet. Politiet startet da opp etterforskning, sikret spor og snakket med fornærmede og andre vitner, sier Guro Siljan, politiinspektør i Telemark.

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med vitner som var på Wolu bar lørdag kveld og natt til søndag.

- Vi er spesielt interessert i å komme i kontakt med en kvinne som skal ha stått utenfor toalettet da voldtekten skjedde. Vi har ikke opplysninger om denne kvinnen, men tenker at publikum kan komme på relevante ting når de vet at vi etterforsker en alvorlig straffesak, sier Siljan.

Når det kommer til mistenkt og siktede-status ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på dette.

- Den fornærmede har beskrevet mannen hun sier hun ble voldtatt av.

Rikke Randahl Kristiansen er daglig leder på Wolu Bar, og sier til Telemarkavisa at det mange mennesker i puben da voldtekten skal ha skjedd.

– Dette er forferdelig trist og jeg håper politiet kommer til bunns i dette. Vi vurderer nå å gå til anskaffelse av et overvåkingssystem slik at vi kan stille med sterkere bevis om slikt skulle skje igjen, sier hun til avisa.

De som måtte sitte med opplysninger kan kontakte politiet på telefonnummer 35906400.