Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforskere: - Hengte indiske jenter begikk selvmord

Ble ikke voldtatt, mener indiske etterforskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to indiske kusinene som ble funnet hengt i Uttar Pradesh i India i mai ble verken gjengvoldtatt eller drept, men begikk selvmord, mener indiske etterforskere.

Tidlig i juni ble det meldt at obduksjonen av jentene bekreftet at de var voldtatt, og tre hovedmistenkte skal ha innrømmet voldtekt og drap. I august konkluderte imidlertid et rettsmedisinsk institutt med at jentene likevel ikke ble voldtatt.

Torsdag uttaler det føderale etterforskningsbyrået CBI at jentene heller ikke ble drept, men begikk selvmord, ifølge den indiske avisa Hindustan Times.

- CBI har konkludert, basert på 40 vitenskapelige rapporter, at de to mindreårige jentene ikke ble voldtatt og drept som det ble hevdet i den innledende politirapporten, sier byrået i en pressemelding.

Jentene, som var 12 og 14 år gamle, ble funnet hengt i et tre i en fattig landsby i Badaun-distriktet i delstaten Uttar Pradesh nord i landet. Hendelsen førte til demonstrasjoner i flere indiske byer og stor internasjonal oppmerksomhet.

I juni ble tre menn siktet for voldtekt, mens to politimenn ble siktet for å ha forsømt sine plikter og latt være å stoppe handlingen de var vitne til. Mennene som først innrømmet forbrytelsen, ble senere løslatt uten siktelse.

- CBI forsøker bare å gjemme sannheten fordi de ikke vil ta seg bryet med å finne ut hvem som drepte dem og hvorfor, sier nabo Premwati Devi.

Flere kvinnesaksaktivister oppfordrer CBI til å etterforske saken på nytt.

(NTB-AFP)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media