- For høy terskel: &nbsp;-&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Gjenopptakelseskommisjonen&nbsp;</span><span style="background-color: inherit;">fungerer&nbsp;</span><span style="background-color: inherit;">ikke etter hensikten,&nbsp;</span><span style="background-color: inherit;">terskelen for gjenåpning&nbsp;</span><span style="background-color: inherit;">er satt alt for&nbsp;</span><span style="background-color: inherit;">høyt, sier privat etterforsker&nbsp;</span><span style="background-color: inherit;">John Christian&nbsp;</span><span style="background-color: inherit;">Grøttum. Foto: Thomas Rasmus Skaug</span>
- For høy terskel:  - Gjenopptakelseskommisjonen fungerer ikke etter hensikten, terskelen for gjenåpning er satt alt for høyt, sier privat etterforsker John Christian Grøttum. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Strafferett

Etterforskere kritiserer gjenopptagelses-kommisjonen: - Undergraver vår troverdighet

Mener Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker ikke fungerer godt nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da Stortinget vedtok å opprette Kommisjonen for Gjenopptakelse av straffesaker var hensikten å avsløre mulige justismord.

Nå går lederen av Norsk Forening for Etterforskning og Sikkerhet (NFES), den tidligere Kripos-etterforskeren John Christian Grøttum ut og retter krass kritikk mot kommisjonen.

Grøttum mener Gjenopptakelseskommisjonen ikke fungerer etter hensikten, og at terskelen for gjenåpning er satt alt for høyt.

- Vi som er medlemmer av NFES har lang politierfaring, og kvaliteten på vår etterforskning er høy. Vår opplevelse er at kommisjonen undergraver vår troverdighet, og trekker vår kompetanse i tvil, sier Grøttum til Dagbladet.

- Rettsstat

- Et statlig organ som gjør det mulig å få dommer vurdert på nytt, er svært velkomment og nødvendig i en fungerende rettsstat. Men vi opplever at saker som er grundig etterforsket, og hvor vi som gransket forholdene finnere åpenbare feil blir avvist og lagt til side, uten at kommisjonen har foretatt egne etterforskningsmessige skritt, sier Grøttum.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Kjøp tilgang til denne saken uten abonnement. Du belastes kun 99 kr.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn