Etterforskere: MH17 ble skutt ned av det russiske militæret

Etterforskere har analysert videomateriale.

KATASTROFE: En prorussisk opprører betrakter vraket av MH17 etter nedskytingen 17. juli 2014. Foto: Maksim Zmejev / Reuters / NTB Scanpix
KATASTROFE: En prorussisk opprører betrakter vraket av MH17 etter nedskytingen 17. juli 2014. Foto: Maksim Zmejev / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et internasjonalt team av etterforskere har konkludert med at det var det russiske militæret som skjøt raketten som traff Malaysia Airlines' rute MH17 i 2014, skriver nyhetsbyrået AP.

Flyet var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur da det styrtet 17. juli 2014 nær opprørskontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina. Alle 298 om bord mistet livet.

Det har i lang tid vært spekulert på hvem som har stått bak angrepet. For to år siden kunne en havarikommisjon bekrefte at det var en russisk Buk-rakett som ble skutt opp fra et mobilt rakettbatteri fraktet inn i Ukraina.

Det er først nå det er bekreftet at det var det russiske militæret som sto bak.

Nyhetsbyrået AP skriver at etterforskere kom fram til konklusjonen ved å analysere videomateriale. Funnene be presentert på en pressekonferanse torsdag. Der opplyste de at raketten i sin tid ble levert til Russlands 53. luftvernbrigade, stasjonert i Kursk i Russland.

Da det for to år siden ble kjent at det var en russiskprodusert rakett som sto bak, gikk flere etterlatte sammen og saksøkte Russlands president Vladimir Putin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer