Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforskere: MH17 ble skutt ned av det russiske militæret

Etterforskere har analysert videomateriale.

KATASTROFE: En prorussisk opprører betrakter vraket av MH17 etter nedskytingen 17. juli 2014. Foto: Maksim Zmejev / Reuters / NTB Scanpix
KATASTROFE: En prorussisk opprører betrakter vraket av MH17 etter nedskytingen 17. juli 2014. Foto: Maksim Zmejev / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et internasjonalt team av etterforskere har konkludert med at det var det russiske militæret som skjøt raketten som traff Malaysia Airlines' rute MH17 i 2014, skriver nyhetsbyrået AP.

Flyet var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur da det styrtet 17. juli 2014 nær opprørskontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina. Alle 298 om bord mistet livet.

Det har i lang tid vært spekulert på hvem som har stått bak angrepet. For to år siden kunne en havarikommisjon bekrefte at det var en russisk Buk-rakett som ble skutt opp fra et mobilt rakettbatteri fraktet inn i Ukraina.

Det er først nå det er bekreftet at det var det russiske militæret som sto bak.

DETTE ER BARE TURISTER: Videoen som nylig har kommet frem i lyset kan være avgjørende i spørsmålet om hvem og hvorfor flyet fra Malaysian Airlines ble skutt ned over Ukraina 17. juli i fjor. Video: Reuters / News Corp Australia Vis mer Vis mer

Nyhetsbyrået AP skriver at etterforskere kom fram til konklusjonen ved å analysere videomateriale. Funnene be presentert på en pressekonferanse torsdag. Der opplyste de at raketten i sin tid ble levert til Russlands 53. luftvernbrigade, stasjonert i Kursk i Russland.

Da det for to år siden ble kjent at det var en russiskprodusert rakett som sto bak, gikk flere etterlatte sammen og saksøkte Russlands president Vladimir Putin.

Russland har hele tiden nektet for at det var landets styrker som skjøt ned flyet. De har også nektet for at raketten ble skutt opp fra et område kontrollert av den prorussiske militsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media