Etterforskes av Europaparlamentet etter sjokkuttalelser: - Kvinner er svakere, mindre og mindre intelligente. De må tjene mindre enn menn

Det er ikke første gangen den kontroversielle polske politikeren har snakket nedsettende om kvinner.

VEKKER OPPSIKT: Den polske politikeren Janusz Korwin-Mikke har skapt sterke reaksjoner etter at han rakket ned på kvinner under et møte i Europaparlamentet. - Kvinner må tjene mindre enn menn, fastslo høyrepolitikeren til sinne fra salen. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den polske politikeren Janusz Korwin-Mikke fra det ytterste høyre, leder for partiet Koallisjonen for fornyelsen av republikken - frihet og håp, har gjort det nærmest til en vane å tiltrekke seg oppmerksomhet for oppsiktsvekkende uttalelser og gester.

I 2015 sammenlignet han EUs politikk med Nazi-Tyskland, før han gjorde nazihilsen på podiet i Europaparlamentet.

- Mindre intelligente

Og nå er Korwin-Mikke igjen i hardt vær for uttalelser han har kommet med i parlamentet. Under en debatt om lønnsforskjellen mellom menn og kvinner, argumenterte Korwin-Mikke for at kvinner burde tjene mindre enn menn, skriver Politico.

- Selvfølgelig må kvinner tjene mindre enn menn, fordi de er svakere, mindre og mindre intelligente. De må tjene mindre, det er alt, sa Korwin-Mikke, mens man kunne høre gispelyder fra sjokkerte tilhørere.

Et av bevisene, mener Korwin-Mikke, er at det ikke er en eneste kvinne blant de 100 beste sjakkspillerne i verden.

Den polske politikeren fikk svar på tiltale. Da han satt seg ned etter sin tale tok den tydelig oppbragte og irriterte spanske sosialisten Iratxe Garcia Perez ordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer