Etterforskes av Økokrim

Carsten Dybevig (H), medlem av Stortingets justiskomité, er sammen med resten av det tidligere styret i Halden kommunale pensjonskasse under full etterforskning av Økokrim. - En kjedelig sak, sier justiskomiteens leder Trond Helleland (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pensjonsskandalen ble kjent i fjor sommer. Hodeløse investeringer i blant annet it-aksjer førte til at Halden kommunale pensjonskasse måtte realisere et tap på mer enn 50 millioner kroner.

I styret for pensjonskassen satt Carsten Dybevig, som da også var ordfører i Halden.

Sjeldent tilfelle

Valget i fjor høst førte Carsten Dybevig inn som fast møtende vara i Stortingets justiskomité.

Det gjør ham til noe så sjeldent som en stortingsrepresentant under etterforskning.

- Jeg er i farten ikke i stand til å huske liknende tilfeller, sier Stortingets direktør, Hans Brattestå, og presiserer:

- Vi må huske at etterforskning bare er etterforskning.

Økokrim bekrefter at det tidligere styret i Halden kommunale pensjonskasse etterforskes for sine fatale disposisjoner. Samme oppmerksomhet får forvalteren Boston Asset Management, som gikk konkurs like før jul.

- Begge sakene er fortsatt under etterforskning, er Økokrim-sjef Einar Høgetveits knappe svar.

Han ønsker ikke å gi noen kommentarer om hvilke funn Økokrim så langt har gjort.

- Avventer resultatet

- Dette er jo ingen hyggelig sak, men han har vært åpen og informert meg fortløpende om det som skjer i saken, sier justiskomiteens leder Trond Helleland om sin parti- og komitékollega Carsten Dybevig.

- Vi kan ikke gjøre annet enn å registrere at det foregår en etterforskning og avvente resultatet av den. Selv om saken stammer fra tida før han havnet på Stortinget, er det kjedelig for Dybevig at han har havnet i denne situasjonen.

- Og kanskje også kjedelig for Høyre?

- Nei, jeg vil ikke si det.

Dybevig har tidligere overfor Dagbladet gitt uttrykk for at han ønsker å bidra til at alle fakta kommer på bordet.

Han har også uttrykt at han føler seg ført bak lyset av forvalteren Boston Asset Management, med administrerende direktør Atle Ulrichsen i spissen.

Dette er på det sterkeste avvist av Ulrichsen.

Det er ikke klart når det vil komme en avklaring på saken.

ETTERFORSKES: Høyres justispolitiker Carsten Dybevig og resten av det tidligere styret i Halden kommunale pensjonskasse etterforskes etter fatale tap i aksjemarkedet. Her er Dybevig i Halden våren 1998.