Etterforskes for fem drap i Norge

STOCKHOLM (Dagbladet): Umiddelbart etter at dom faller i Therese-saken, vil politiet i Norge starte etterforskning av fem andre drap, som Thomas Quick kan ha utført i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På tilhørerbenken i sikkerhetssalen i Stockholm tinghus sitter flere norske politimenn. Fra Oslo politikammer følger politiførstebetjent Lennart Kyrdalen ekstra nøye med. Han er håndplukket til å lede etterforskningen av to av drapene. Noen meter bortenfor Kyrdalen sitter politiførstebetjent Arnfinn Sandstad fra Kriminalpolitisentralen. Han skal koordinere etterforskningen av de tre andre drapene.

Det er Kripos som har ansvaret for etterforskningen i Marianne-saken. Sju år gamle Marianne Rugaas Knutsen ble bortført i Risør 28. august 1981. Quick har allerede i et intervju med Se og Hør tilstått drapet på den lille jenta.
Overfor politiet har Quick mer enn antydet at han også har kjennskap til to av de mest omtalte drapene i Oslo på åttitallet. To drap som ikke er oppklart.

Trine Jensen (17) fra Oslo ble funnet drept i Svartskog den 11. oktober 1981.

Fire år seinere ble Gry Storvik (23) funnet drept i en veigrøft - også i Svartskog. Hun hadde vært savnet siden 24. juni 1985.

De to drapene er det Lennart Kyrdalen og hans kolleger ved vold- og vinningsseksjonen i Oslo politidistrikt som skal forsøke å oppklare.

- Ingen kommentar, var det eneste Kyrdalen ville si til Dagbladet i går.

Politiførstebetjent Arnfinn Sandstad og etterforskerne på Kripos skal også forsøke å finne ut om Quick virkelig har drept to unge asylsøkere fra Afrika. To gutter som han i avhør har hevdet at han har drept.
Quick har tidligere i detalj forklart hvordan han drepte de to unge afrikanerne og i flere timer kjørte rundt med dem i bilen sin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer