Etterforskes for flere sexovergrep

Draps- og voldtektssiktede Viggo Kristiansen (21) blir etterforsket for ytterligere to seksuelle overgrep mot en liten gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansens forsvarer, Tore H. Pettersen, bekrefter overfor Fædrelandsvennen at han har informert sin klient om utviklingen, skriver Aftenposten.

I oktober i fjor ble det kjent at gutten, som nå er 11 år gammel, har fortalt politiet at han ble utsatt for overgrep av Viggo Kristiansen for seks år siden. Da var det snakk om en enkeltstående hendelse da gutten var fem år gammel.

- Også her er det snakk om utuktig omgang, under begrepet samleie, sa kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt på en pressekonferanse 26. oktober 2000.

Opplysningene om de to nye overgrepene er imidlertid nye. Etter det Fædrelandsvennen erfarer, skal han forklare seg i et dommeravhør en av de nærmeste dagene.

Fengslingsmøte

Politiet knytter Kristiansen til flere grove sexforbrytelser. I tillegg til Baneheia-saken og mistankene om at han skal ha sex-misbrukt en fem år gammel gutt, har 21-åringen allerede innrømmet sexmisbruk mot en jente på sju år.

- Når det gjelder jenta skal han ha innrømmet flere overgrep, men ikke tvangsmomentet. Dette skal ha skjedd i perioden 1994-96. Her snakker vi om utuktig omgang med en mindreårig, sa Arne Pedersen.

Tidligere i dag ble det avholdt fengslingsmøte i Kristiansand forhørsrett. Viggo Kristiansen nektet å møte i retten, som ble holdt for åpne dører.

Kristiansens forsvarer begjærte den siktede 21-åringen løslatt. Politiet ba om åtte ukers varetekt. Fengslingskjennelsen kommer i morgen formiddag.

Mandag 23. april starter etter alt å dømme straffesaken mot Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen.

Sex-bilder

Kort tid etter at Viggo Kristiansen skal ha drept og misbrukt de to småjentene tok han nakenbilder av seg selv i Baneheia, skriver VG. Bildene ble funnet ferdig fremkalt, men politiet vil ikke kommentere bildefunnet. Stedet for fotoseansen ligger ikke i umiddelbar nærhet til draps-åstedet.

SIKTET: Jan Helge Andersen
SIKTET: Viggo Kristiansen