Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforskes for mord

Svensk politi tror «Komiske Ali» var involvert i to drap som ambassadør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regimefallet i Irak gjør at politiet gjenopptar to drapssaker fra 1985. Mohammed Saed al-Sahaf var irakisk ambassadør i Sverige fra august samme år, og politiet tror han medvirket til to drap. Forrige uke ble han offisielt anmeldt for stockholmsdrapene.

Den avhoppede irakiske agenten Majid Husain ble drept, skåret opp i deler, plassert i to reisevesker og dumpet ved en kirke. Kurdiske Azad Jundi ble funnet knivhugget og kvalt i Solna.

Begge drapene skjedde i månedene før al-Sahaf begynte som ambassadør, men politiet mistenker likevel at han var involvert på en eller annen måte. De har tidligere lagt saken til side, fordi Saddam-regimet naturlig nok ikke ville bidra i etterforskningen.

Politiet hevder at de har konkrete bevis mot tre personer som var direkte involvert i det såkalte parteringsdrapet. Ambassaden skal ha tatt seg av det organisatoriske rundt aksjonen, melder Svenska Dagbladet.

Mohammed Saeed al-Sahaf ble kjent verden over for sine daglige pressekonferanser i Bagdad, der han dag etter dag tilbakeviste alle rapporter om amerikanske framganger under krigen mot Irak. Det er laget en rekke hjemmesider på internett om krigens klovn, som fikk navnet «Komiske Ali» etter en rekke åpenbart gale uttalelser.

Da han plutselig dukket opp i et tv-intervju for en måned siden, hadde han ikke endret verdenssyn.

- Informasjonen var riktig, det jeg sa, var sant. Men tolkningen ble feil, fastslo kulthelten som selv president Bush trykket til sitt bryst.

Les de udødelige sitatene på fansida!

Les også Komiske Ali's forsvar av Uday og Qusay Hussein

MORDMISTENKT: Svensk politi mistenker at "Komiske Ali" ikke var like morsom da han var ambassadør i Stockholm.