Etterforskes for nye drap

Snikskytterne John Lee Malvo (17) og John Allen Muhammad (41) kan ha flere liv på samvittigheten. Tekniske bevis kan knytte dem til et dødsfall i Atlanta. Nå risikerer begge dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går opplyste politiet i Georgia at rifla som ble brukt under skyteepisodene i Washington D.C.-området trolig også ble benyttet da noen løsnet skudd utenfor en spritbutikk sørvest i Atlanta 20. september. Én person døde.

Våpenet som ble brukt i Atlanta skal være identisk med håndvåpenet som ble funnet på snikskytteråstedet i Montgomery, Alabama, 21. september.

PC-bevis

Tidligere har man antatt at snikskytterne startet sine drapsaktiviteter i begynnelsen av oktober. Eksperter har måttet revidere denne teorien. Ikke bare på grunn av den mulige Atlanta-forbindelsen, men også fordi en bærbar computer kan knytte Malvo og Muhammad til et væpnet ran i Maryland så tidlig som 5. september.

Denne dagen ble Paul LaRuffa, innehaver av en pizzarestaurant i Prince George's County, truffet av seks skudd idet han skulle sette seg i bilen.

Snikskytteren fikk med seg LaRuffas bærbare PC og dagens omsetning på rundt 21000 kroner.

PC-en er trolig den samme som ble funnet i Muhammads bil da han ble arrestert.

LaRuffa er per i dag på bedringens vei.

Uoppklarte saker

Muhammad og Malvo er foreløpig mistenkt for å ha skutt og drept tolv mennesker og skadet tre i Washington-området, Alabama og Louisiana. Polititjenestemenn over hele USA går nå gjennom uløste saker i områder hvor de to skal ha vært på reisefot.

I går kom det fram at føderale myndigheter har frafalt sine siktelser og i stedet overført Malvo og Muhammad til et høysikkerhetsfengsel i Alexandria, Virginia.

I denne delstaten er ikke 17-åringer unntatt fra dødsstraff.

Virginia har henrettet 86 personer siden 1982. Bare Texas har flere henrettelser. At Malvo og Muhammad først skal for retten her, tolkes som at myndighetene ønsker å sikre dødsstraff for de to.