Matt Gaetz

Etterforskes for sexforbrytelser: - Utpressing

Kongressrepresentanten Matt Gaetz (38) blir etterforsket for et mulig forhold til en 17-åring. Selv hevder han det er et utpressingsforsøk.

I HARDT VÆR: Den republikanske kongressrepresentanten Matt Gaetz fra Florida blir etterforsket for sexforbrytelser. Foto: REUTERS/Octavio Jones
I HARDT VÆR: Den republikanske kongressrepresentanten Matt Gaetz fra Florida blir etterforsket for sexforbrytelser. Foto: REUTERS/Octavio Jones Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Den republikanske kongressrepresentanten fra Florida, Matt Gaetz (38), blir etterforsket for om han har hatt et seksuelt forhold til en 17 år gammel jente og betalt for hennes reiser sammen med ham, ifølge New York Times.

Gaetz har holdt en veldig høy profil som en av tidligere president Donald Trumps aller mest synlige allierte.

BRYLLUP: Lørdag 27. mars kapret tidligere president Donald Trump nok en gang en plass i søkelyset, men på en litt annerledes måte denne gangen. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, AP, TMZ Vis mer

Menneskehandel

Etterforskerne undersøker nå om Gaetz også har brutt føderale lover mot menneskehandel. Etterforskningen skal, ifølge avisa, ha startet i de siste månedene av Trump-administrasjonen. Den skal også være en del av en større etterforskning mot en politisk alliert av Gaetz i Florida, som ble tiltalt for menneskehandel med mindreårige og en lang rekke andre punkter i fjor sommer.

Selv bekrefter Gaetz til Axios at han er under etterforskning. Han avviser imidlertid fullstendig at han har gjort noe ulovlig.

- Jeg mener det er folk i justisdepartementet som forsøker å kriminalisere min seksuelle oppførsel da jeg var singel, sier han til nettstedet.

Tidligere tirsdag skrev Axios at Gaetz vurderte å la være å stille til gjenvalg og heller satse på en mediekarriere hos den ultrakonservative TV-kanalen Newsmax.

- Utpressingsforsøk

38-åringen sier at han har blitt fortalt «veldig lite» om etterforskningen.

- Sexanklagene mot meg er usanne. De har røtter i et utpressingsforsøk mot min familie på 25 millioner dollar (om lag 212 millioner kroner) i bytte mot at de forsvinner, sier Gaetz til Axios.

Han har også sendt journalisten skjermbilder av tekstmeldinger, eposter og dokumenter som beskriver utpressingsforsøket. Gaetz hevder en tidligere ansatt i det amerikanske justisdepartementet står bak, men har ikke navngitt vedkommende.

NOK ER NOK: Fox News-programleder Laura Ingraham, har framstått som en varm forsvarer og tilhenger av Donald Trump i lang tid. Her får hun nok av ekspresidenten. Video: Fox News. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Gassmaske

Til New York Times beskriver Gaetz hvordan han og faren, Don Gaetz, har samarbeidet med FBI om etterforskningen og gått med skjult mikrofon.

Gaetz har holdt en veldig høy profil og vært en høylytt forsvarer av Trump. Etter at en annen republikansk kongressrepresentant, Liz Cheney, stemte for å stille Trump for riksrett for hans rolle i angrepet mot Kongressen, reiste Gaetz til hennes hjemstat, Wyoming, for å fyre opp motstanden mot henne.

Tidlig i pandemien stilte Gaetz i Kongressen med en gassmaske. Mange oppfattet det som en latterliggjøring av dem som tok pandemien på alvor - en pandemi som nå har tatt livet av langt over en halv million amerikanere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer