Matt Gaetz

Etterforskes for sexforbrytelser: - Utpressing

Kongressrepresentanten Matt Gaetz (38) blir etterforsket for et mulig forhold til en 17-åring. Selv hevder han det er et utpressingsforsøk.

I HARDT VÆR: Den republikanske kongressrepresentanten Matt Gaetz fra Florida blir etterforsket for sexforbrytelser. Foto: REUTERS/Octavio Jones
I HARDT VÆR: Den republikanske kongressrepresentanten Matt Gaetz fra Florida blir etterforsket for sexforbrytelser. Foto: REUTERS/Octavio Jones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Den republikanske kongressrepresentanten fra Florida, Matt Gaetz (38), blir etterforsket for om han har hatt et seksuelt forhold til en 17 år gammel jente og betalt for hennes reiser sammen med ham, ifølge New York Times.

Gaetz har holdt en veldig høy profil som en av tidligere president Donald Trumps aller mest synlige allierte.

Menneskehandel

Etterforskerne undersøker nå om Gaetz også har brutt føderale lover mot menneskehandel. Etterforskningen skal, ifølge avisa, ha startet i de siste månedene av Trump-administrasjonen. Den skal også være en del av en større etterforskning mot en politisk alliert av Gaetz i Florida, som ble tiltalt for menneskehandel med mindreårige og en lang rekke andre punkter i fjor sommer.

Selv bekrefter Gaetz til Axios at han er under etterforskning. Han avviser imidlertid fullstendig at han har gjort noe ulovlig.

- Jeg mener det er folk i justisdepartementet som forsøker å kriminalisere min seksuelle oppførsel da jeg var singel, sier han til nettstedet.

Tidligere tirsdag skrev Axios at Gaetz vurderte å la være å stille til gjenvalg og heller satse på en mediekarriere hos den ultrakonservative TV-kanalen Newsmax.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer