Etterforskes for underslag

Lord Archer har knapt rukket å svelge dommen for mened før han etterforskes på ny. Scotland Yard undersøker om han har underslått flere titalls millioner kroner fra en innsamlingsaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lorden ble arrestert sist uker etter å ha blitt dømt for å ha løyet i retten. Han fikk en venn av seg til å vitne falsk, og fikk erstatning fra en avis som skrev at han hadde møtt en prostituert. Sannheten var at han hadde møtt den prostituerte kvinnen, melder BBC.

Forfatteren, forretningsmannen og politikeren ledet innsamlingsaksjonen «Simple Truth». Pengene skulle gå til kurdiske flyktninger etter Gulf-krigen i 1991. Mesteparten av pengene ble hentet inn under en storstilt konsert på Wembley, der stjerner som Paul Simon og Sting stilte opp. 50 millioner tv-seere fikk også med seg arrangementet.

Nå hevder politikeren Baroness Nicholson at «knapt noe» av de 750 millioner kronene som ble samlet inn faktisk havnet hos kurderne. Hun har nå levert inn en anmeldelse til Scotland Yard.

Politier er nå i gang med å sjekke fakta i saken, melder BBC.

Løy han igjen?

Archer soner nå dommen på fire års fengsel. Michael Crick skrev den uoffisielle biografien om Lorden, og han sier til BBC at han ikke tror at Archer har stukket av med pengene. Han forteller at problemet var at Archer alltid hevdet at han hadde klart å samle inn 750 millioner kroner.

- Noe som var en voldsom overdrivelse, sier Crick.

Han mener også at andre kan ha tatt penger fra fondet, og at Archer burde ha fulgt litt nøyere med hvor det ble av pengene.

Men problemene for Lord Archer stopper ikke der. Nå etterforskes han også for å ha unndratt store beløp fra beskatning på 80-tallet.

<B>ETTERFORSKES: Lord Archer er i trøbbel igjen.