Sveinung Rotevatn

Etterforskes ikke

Politiet har åpnet etterforskning etter opplysninger om seks saker der ikke navngitte stortingsrepresentanter kan ha praktisert reglene feil.

AVVISER ETTERFORSKNING: Sveinung Rotevatn avviser at han etterforskes av politiet. Her avbildet under framleggelsen av regjeringens forslag til endringer i statsbudsjettet for Stortinget.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
AVVISER ETTERFORSKNING: Sveinung Rotevatn avviser at han etterforskes av politiet. Her avbildet under framleggelsen av regjeringens forslag til endringer i statsbudsjettet for Stortinget.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Venstre-topp Sveinung Rotevatn, som selv havnet i søkelyset for en omstridt pendlerbolig, er ikke blant sakene som politiet nå etterforsker.

Det bekrefter Rotevatn selv på SMS til Dagbladet torsdag kveld.

Politiet har åpnet etterforskning etter opplysninger om seks saker der ikke navngitte stortingsrepresentanter kan ha praktisert reglene feil, hvorav en av dem antas å være nylig avgått stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap).

SV opplyser at partiet ikke har noen informasjon om nestleder Torgeir Knag Fylkesnes er blant politikerne som nå etterforskes.

I tillegg til Rotevatn og Fylkesnes, er avgått KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad, tidligere KrF-topp Tore Storehaug og Ap-politiker Tellef Inge Mørland blant dem som er rammet av pendleravsløringer i pressen.

Verken Ropstad, Storehaug eller Mørland har besvart Dagbladets henvendelser torsdag kveld.

RART: Sylvi Listhaug syns det er underlig at Eva Kristin Hansen ikke stille seg spørsmålet om pendlerbolig. Video: Dagbladet TV Vis mer

Hansen trakk seg torsdag kveld fra vervet som formelt er nummer to i Norge etter kongen, bare minutter etter at det ble kjent at politiet innleder etterforskning av pendlersakene på Stortinget.

- Det har i kveld blitt kjent at Oslo politidistrikt er blitt bedt om å etterforske seks ikke navngitte stortingsrepresentanter etter oppslag i mediene. Jeg tar det for gitt at jeg er blant dem, sa Hansen til NTB torsdag kveld.

DELER: Eva Kristin Hansen forteller om detaljer fra privatlivet sitt og forteller om da hun var syk. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Jeg mener det er uholdbart for Stortinget å ha en stortingspresident som er under politietterforskning. Jeg har derfor kontaktet min partileder og parlamentariske leder og orientert om at jeg vil trekke meg som stortingspresident, sier hun videre.

Regelverket sier at stortingsrepresentanter har krav på pendlerbolig hvis de er folkeregistrert eller faktisk bosatt mer enn 40 kilometer i kjørelengde fra Stortinget.

TYNN TRÅD: Stortingspresidenten Eva Kristin Hansen henger i en tyn tråd når pendlersaken redegjøres torsdag formiddag. Reporter: Kjetil Kjær Andersland. Video: Christina Holen Korneliussen. Vis mer

Etterforskningen beordres selv om påtalemyndigheten ikke har mottatt noen anmeldelse fra Stortinget.

- Gjennom mediene har det i løpet av høsten framkommet minst seks navngitte stortingsrepresentanters mulige feilpraktisering av nevnte regelverk. Flere av de folkevalgte har også uttalt seg i mediene, skriver førstestatsadvokat Lars Erik Alfheim i etterforskningsordren som ble offentliggjort torsdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer