Donald Trump

Etterforskes: Må overlevere skattedokumenter

Forretningsorganisasjonen til USAs president, Donald Trump, må overlevere dokumenter til etterforskerne, har en dommer besluttet.

ETTERFORSKES: USAs president, Donald Trump, er under etterforskning i New York. Foto: REUTERS/Cheriss May/File Photo
ETTERFORSKES: USAs president, Donald Trump, er under etterforskning i New York. Foto: REUTERS/Cheriss May/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Dommeren Arthur Engoron i New Yorks høyesterett besluttet tirsdag kveld at Trump-organisasjonen må overlevere dokumenter knyttet til en eiendom, som etterforskes av delstatsjustisministeren i New York, Letitia James, som er den øverste påtalemyndigheten i delstaten, ifølge CNN.

Tidligere har Trump-organisasjonen hevdet at disse dokumentene var beskyttet av taushetsprivilegiet mellom advokater og klienter. Dokumentene Trump nå må overlevere er knyttet til en eiendom han eier i Westchester i New York.

Innen 18. desember

Dokumentene må overleveres innen 18. desember.

Ifølge The Independent er det dokumenter mellom ingeniør, som jobbet med eiendommen, Seven Springs Estate, og Trump-organisasjonen, som må overleveres.

- Igjen har rettsapparatet og rettsstaten vunnet fram. Vi vil umiddelbart sørge for at Trump-organisasjonen følger rettsbeslutningen og sender inn dokumenter knyttet til vår etterforskning. Mitt kontors etterforskning vil fortsette, og vi vil følge fakta hvor enn de måtte føre oss, sier James i en uttalelse.

James har etterforsket USAs president, Donald Trump, og forretningsorganisasjonen hans siden 2019. Etterforskningen startet etter at Trumps tidligere personlige advokat, Michael Cohen, vitnet i Kongressen.

Omfattende etterforskning

Der hevdet Cohen at Trump overdrev verdien av noen eiendeler i finansielle dokummenter for å få nye lån og forsikringsdekning, men at han samtidig underrapporterte verdien av andre eiendeler for å få redusert eiendomsskatt.

KAN BLI KAOS: President Donald Trump tapte årets valgkamp mot utfordrer Joe Biden. Men hvor mye kaos kan han skape, før han må forlate det hvite hus den 20. januar 2021? VIDEO: AP Vis mer

Eiendommen i Westchester er én av fire eiendommer som er en del av en omfattende etterforskning av om presidentens sønn, Eric Trump, som nå har ansvaret for organisasjonen mens faren er president, har blåst opp verdien på eiendeler. Dette er én av flere anklager mot Trump-familien, inkludert en kriminaletterforskning, som ledes av statsadvokaten på Manhattan, Cyrus Vance.

Ifølge amerikanske medier har Trump undersøkt om det er mulig å gi seg selv en forebyggende benådning før han forlater Det hvite hus 20. januar. En slik benådning vil i så fall bare omfatte føderale lovbrudd, og ikke det som nå etterforskes på delstatsnivå i New York.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer