Donald Trump

Etterforskes: Må overlevere skattedokumenter

Forretningsorganisasjonen til USAs president, Donald Trump, må overlevere dokumenter til etterforskerne, har en dommer besluttet.

ETTERFORSKES: USAs president, Donald Trump, er under etterforskning i New York. Foto: REUTERS/Cheriss May/File Photo
ETTERFORSKES: USAs president, Donald Trump, er under etterforskning i New York. Foto: REUTERS/Cheriss May/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Dommeren Arthur Engoron i New Yorks høyesterett besluttet tirsdag kveld at Trump-organisasjonen må overlevere dokumenter knyttet til en eiendom, som etterforskes av delstatsjustisministeren i New York, Letitia James, som er den øverste påtalemyndigheten i delstaten, ifølge CNN.

Tidligere har Trump-organisasjonen hevdet at disse dokumentene var beskyttet av taushetsprivilegiet mellom advokater og klienter. Dokumentene Trump nå må overlevere er knyttet til en eiendom han eier i Westchester i New York.

Innen 18. desember

Dokumentene må overleveres innen 18. desember.

Ifølge The Independent er det dokumenter mellom ingeniør, som jobbet med eiendommen, Seven Springs Estate, og Trump-organisasjonen, som må overleveres.

- Igjen har rettsapparatet og rettsstaten vunnet fram. Vi vil umiddelbart sørge for at Trump-organisasjonen følger rettsbeslutningen og sender inn dokumenter knyttet til vår etterforskning. Mitt kontors etterforskning vil fortsette, og vi vil følge fakta hvor enn de måtte føre oss, sier James i en uttalelse.

James har etterforsket USAs president, Donald Trump, og forretningsorganisasjonen hans siden 2019. Etterforskningen startet etter at Trumps tidligere personlige advokat, Michael Cohen, vitnet i Kongressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer