Ørjan (25) funnet død:

Etterforskes som alvorlig straffbar handling

Politiet mener hypotesen om at Ørjan Helmer Gundersen Solum (25) har vært utsatt for en alvorlig straffbar handling, er styrket.

FUNNET DØD: Ørjan Helmer Gundersen Solum (25) ble meldt savnet 25. mars i år. 19. mai ble han funnet omkommet i Steinsåsgruvene utenfor Arendal. Foto: Politiet / Privat / NTB
FUNNET DØD: Ørjan Helmer Gundersen Solum (25) ble meldt savnet 25. mars i år. 19. mai ble han funnet omkommet i Steinsåsgruvene utenfor Arendal. Foto: Politiet / Privat / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Solum ble funnet død i Steinsåsgruvene utenfor Arendal 19. mai, etter å ha vært savnet siden 25. mars.

Han ble sist observert ved Bratthenget 29B klokka 17.50.

Politiet foretok fysiske målinger av basestasjonene i området rundt adressen og Steinsåsgruvene for to uker siden. Dette for å kunne arbeide enda mer målrettet med å finne ut om noen har vært i nærheten av Solum, og stedet der han sist ble sett, skriver de i en pressemelding.

- Vi har nå kommet inn i en fase der vi ser at noen personer er av særlig interesse for den videre etterforskning. Det betyr at politiet undersøker om konkrete personer er skyld i Solums død, sier politiadvokat Vanja Bruvoll.

Kjenninger

Til Dagbladet forteller politiadvokaten at personene er kjenninger av politiet. Hun vil ikke gå inn på eventuelle relasjoner, og heller ikke hvor mange det er snakk om.

- Vi ønsker å prate mer med disse når den tid kommer, sier Bruvoll.

Ingen har så langt status som mistenkt eller er pågrepet i saken.

- Jeg går ikke inn på konkrete etterforskningsskritt, men det er summen av både det tekniske vi har fått til nå, og ikke minst avhør, alibisjekk og avlesing av teledata, som utgjør at vi står igjen med noen personer vi er spesielt interessert i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer