Ørjan (25) funnet død:

Etterforskes som alvorlig straffbar handling

Politiet mener hypotesen om at Ørjan Helmer Gundersen Solum (25) har vært utsatt for en alvorlig straffbar handling, er styrket.

FUNNET DØD: Ørjan Helmer Gundersen Solum (25) ble meldt savnet 25. mars i år. 19. mai ble han funnet omkommet i Steinsåsgruvene utenfor Arendal. Foto: Politiet / Privat / NTB
FUNNET DØD: Ørjan Helmer Gundersen Solum (25) ble meldt savnet 25. mars i år. 19. mai ble han funnet omkommet i Steinsåsgruvene utenfor Arendal. Foto: Politiet / Privat / NTB Vis mer
Publisert

Solum ble funnet død i Steinsåsgruvene utenfor Arendal 19. mai, etter å ha vært savnet siden 25. mars.

Han ble sist observert ved Bratthenget 29B klokka 17.50.

Politiet foretok fysiske målinger av basestasjonene i området rundt adressen og Steinsåsgruvene for to uker siden. Dette for å kunne arbeide enda mer målrettet med å finne ut om noen har vært i nærheten av Solum, og stedet der han sist ble sett, skriver de i en pressemelding.

- Vi har nå kommet inn i en fase der vi ser at noen personer er av særlig interesse for den videre etterforskning. Det betyr at politiet undersøker om konkrete personer er skyld i Solums død, sier politiadvokat Vanja Bruvoll.

SAVNET: 25 år gamle Ørjan Helmer Gundersen Solum. Foto: Privat/Politiet Vis mer

Kjenninger

Til Dagbladet forteller politiadvokaten at personene er kjenninger av politiet. Hun vil ikke gå inn på eventuelle relasjoner, og heller ikke hvor mange det er snakk om.

- Vi ønsker å prate mer med disse når den tid kommer, sier Bruvoll.

Ingen har så langt status som mistenkt eller er pågrepet i saken.

- Jeg går ikke inn på konkrete etterforskningsskritt, men det er summen av både det tekniske vi har fått til nå, og ikke minst avhør, alibisjekk og avlesing av teledata, som utgjør at vi står igjen med noen personer vi er spesielt interessert i.

Nye undersøkelser i gruvene

Politiet jobber fortsatt ut fra tre hypoteser i saken, forteller hun.

- Men det som er annerledes er at hypotesen om at noe kriminelt har skjedd, er styrket. Vi kaller det ikke en drapsetterforskning, men etterforskningen har vist at vi står igjen med en styrket hypotese om at han døde som følge av en straffbar handling.

Tirsdag vil politiet gjennomføre ytterligere krimtekniske undersøkelser i gruvene der Solum ble funnet, samt benytte drone i området.

- Det ligger i sakens natur at her tror vi det er flere svar, som vi håper å kunne finne.

Gruvene der Solum ble funnet ligger i nær tilknytning til stedet han sist ble observert i live 25. mars. Det tok likevel tid før politiet å komme seg inn i gruvene, da de er gamle og det er snakk om krevende terreng, opplyste politiet til Dagbladet i mai.

I september sa politiet at obduksjonsrapporten viste at Solum trolig døde av drukning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer