Brannen i Svelvik:

Etterforskes som drap og brannstiftelse

Brannen på Svelvik i Drammen kommune natt til mandag, hvor fire personer ble funnet omkommet, etterforskes som drap og brannstiftelse, opplyser Sør-Øst politidistrikt fredag formiddag.

ETTERFORSKNING: Brannen på Svelvik i Drammen kommune natt til mandag, hvor fire personer ble funnet omkommet, etterforskes som drap og brannstiftelse, opplyser Sør-Øst politidistrikt fredag formiddag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har siden natt til mandag 6. desember jobbet med å avklare forholdene rundt brannen som krevde fire menneskeliv på Berger i Svelvik i Drammen kommune, melder Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

- De foreløpige rapportene fra obduksjonen tilsier at moren og de to barna ble drept før brannen startet. Saken etterforskes derfor nå som drap og brannstiftelse, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit.

Siktet

Familiefaren, som var en av de omkomne etter brannen, er nå siktet for drap og brannstiftelse, opplyser politiet.

De avdøde er nå formelt identifisert.

Av hensyn til videre etterforskning har politiet ikke anledning til å gi flere detaljer om funn på åstedet eller andre undersøkelser som er foretatt, heter det i pressemeldingen.

Flere hypoteser

Politiinspektør Odd Skei Kostveit understreker overfor Dagbladet at politiet fortsatt har flere hypoteser, men at hypotesen om at barna og moren ble drept, og at brannen deretter ble påsatt av faren, er styrket.

- Dette er ikke vår eneste hypotese, men den er styrket basert på foreløpige åstedsundersøkelser og foreløpig obduksjonsrapport, sier Skei Kostveit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer