- Etterforskes som drap

Kripos på plass i Kongsvinger etter at ung mann ble funnet død og blodig ved inngangen til boligblokk i natt.

OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Politi med hunder gjorde i ettermiddag søk ved funnstedet, mens tekniske etterforskere fra Kripos sikret mulige spor.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Politi med hunder gjorde i ettermiddag søk ved funnstedet, mens tekniske etterforskere fra Kripos sikret mulige spor. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du informasjon om det antatte drapet? Send sms/mms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

KONGSVINGER (Dagbladet.no): En ung mann ble i 01.30-tida natt til i dag funnet livløs utendørs på plenen i et boligområde i Iduns veg på Kongsvinger.

Ingen mistenkte
Mannen, som politiet har en antatt identitet på, hadde skader på kroppen som tyder på at vedkommende har blitt utsatt for grov vold.

- Mannen var påført ytre skader av en slik karakter at vi finner grunn til å etterforske det som et mulig drap, sa politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt på en pressekonferanse  i Kongsvinger klokka 14.

Ingen er så langt mistenkt i saken, og store politistyrker leter nå etter den eller de som kan ha stått bak. Samtidig ber drapsetterforskerne innstendig om tips fra publikum.

Ber vitner melde seg
Det skal ha vært tilfeldige forbipasserende som fant mannen død.

- Vi oppfordrer alle som har vært i området ved Iduns Veg fra rundt klokka 23 i går og til politiet ankom, eller som kan ha sett eller hørt noe påfallende, om å ta kontakt med politiet, sier Dahl.

Et stort område utenfor lavblokkene der offeret ble funnet ble avsperret, og politi med hunder søkte i ettermiddag etter spor blant annet i et skogsområde i nærheten. Patruljene leter også etter et mulig drapsvåpen

Krimteknikere fra Kripos foretar undersøkelser på funnstedet, mens taktiske etterforskere sammen med lokalt politi jakter på det som trolig er en ukjent gjerningsmann.

Politiet jobbet i ettermiddag ennå med å fastslå identiteten på avdøde, og vil derfor ikke gå ut med navn. Mannen vil bli obdusert, og en dødsårsak vil ikke bli klarlagt før rapporten fra denne foreligger.


Dagbladet.no kommer med mer.FUNNET PÅ PLENEN: Mannen som ble funnet død natt til søndag skal ha vært blodig med ytre skader. Foto: PÅL SØNSTELI
FUNNET PÅ PLENEN: Mannen som ble funnet død natt til søndag skal ha vært blodig med ytre skader. Foto: PÅL SØNSTELI Vis mer