HUNDESØK: Politiet var torsdag kveld på plass med hund ved boligen der kvinnen ble funnet. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
HUNDESØK: Politiet var torsdag kveld på plass med hund ved boligen der kvinnen ble funnet. Foto: Øistein Monsen / DagbladetVis mer

Dødsfallet på Bjørndal:

- Etterforskes som drap

En mann er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død torsdag morgen.

Politiet i Oslo holdet torsdag kveld pressekonferanse i forbindelse med et mistenkelig dødsfall på Bjørndal. En kvinne ble torsdag morgen funnet død i en leilighet. Hun er foreløpig ikke identifisert.

- Undersøkelsene startet med en bekymringsmelding fra en arbeidsgiver. Vi rykket ut til leiligheten og fant avdøde, som vi mener er en kvinne. Der var det også flere forhold som gjorde at vi anså dødsfallet som mistenkelig. Vi etterforsker det nå som et drap, sier politiinspektør Grete Lien Metlid. Hun legger til at en mann i 30-åra er pågrepet og siktet for drap.

Ukjent mann

Politiet har ingen formening om hvem kvinnen er, men Metlid sier de ikke utelukker at siktede og kvinnen har en relasjon. Det skal ikke være tegn til innbrudd i leiligheten.

- Den pågrepne vil bli avhørt i kveld. Det var ingenting spesielt med pågripelsen, men den skjedde utenbys, forteller Metlid. Hun vil ikke si noe om hva som førte til pågripelsen, men legger til at personen er helt ukjent for politiet fra tidligere.

Ønsker tips

Dersom noen har informasjon som kan være interessant, så ønsker politiet tips. De gikk tidlig ut og karakteriserte dødsfallet som mistenkelig på grunn av omstendighetene i leiligheten.

Metlid sier på pressekonferansen at de har en viss formening om når drapet har funnet sted, men vil ikke si noe mer detaljer om dette.

I kveld pågår undersøkelsene fortsatt for fullt på stedet. Politi og kriminalteknikere er bevæpnet. Politiet har satt opp telt utenfor leiligheten der kvinnen ble funnet død. Hele området er sperret av slik at ingen får innsyn til undersøkelsene som pågår.