Funn av død person:

Etterforskes som drap

Politiet har funnet en død person i Tana mandag ettermiddag. De antar at det er savnede Marcus Unsal. Så langt er en mann i 20-åra siktet i saken.

SAVNET: Marcus Unsal har vært savnet siden 16. juni. En mann er siktet i forbindelse med forsvinningen. Foto: Privat / Politiet
SAVNET: Marcus Unsal har vært savnet siden 16. juni. En mann er siktet i forbindelse med forsvinningen. Foto: Privat / Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har mandag ettermiddag gjort funn av en død person i Tana kommune.

- Funnet sees i sammenheng med den savnede Marcus Unsal, skriver politiet i Finnmark i en pressemelding.

Omstendighetene rundt funnet gjør at politiet nå etterforsker en drapssak, opplyser politiet videre. Avdøde ble funnet i et utmarksområde av en politipatrulje og ettersøkshund. Krimteknikere er på stedet mandag ettermiddag for å foreta åstedsundersøkelse og sikre spor.

Pårørende varslet

- Det er gjort en omfattende etterforskning, men samtidig er det mye som gjenstår og vi kan derfor ikke gi ut detaljer på dette tidspunkt fordi det kan skade den videre etterforskningen, opplyser påtaleleder Morten Daae.

De pårørende er informert om funnet. Avdøde skal nå sendes til obduksjon for å avklare dødsårsak og bekrefte sikker identitet, opplyser politiet.

Siste sikre livstegn fra savnede Marcus Unsal er natt til 16. juni. Han ble da observert i området rundt Rustefjelbma i Tana.

Siktet og varetektsfengslet

En mann i 20-åra er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge i forbindelse med Unsals forsvinning.

Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

- Den siktede har avgitt uriktig forklaring og ifølge politiets etterforskning er det mistanke om at den savnede kan være utsatt for en kriminell handling, drap eller grov vold med døden til følge. Det er mistanke om at den siktede har tilknytning eller medvirket til handlingen, sa Anja Mikkelsen Indbjør, politiadvokat i Finnmark politidistrikt, i en pressemelding i helga.

Politidistriktet får bistand fra Kripos i etterforskningen.

Skal ha sendt meldinger

Ifølge iFinnmark skal den siktede mannen ha sendt flere meldinger til Unstad på Telegram i løpet av natt til 16. juni.

Da han ble konfrontert med dette i avhør, skal han ha endret forklaringen sin, framkommer det i fengslingskjennelsen fra Indre og Østre Finnmark tingrett.

I etterkant av forsvinningen skal han også ha slettet Telegram-appen fra telefonen sin, skriver iFinnmark videre.

Selv skal han ha forklart at han gjorde dette fordi han var redd for at politiet skulle finne informasjon om kjøp av fem gram hasj.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer