Etterforskes som kriminalsak

SMØLA/OSLO (Dagbladet): Kim Eirik Salmela Farstads (6) forsvinning etterforskes nå som kriminalsak. Politiet alibisjekker tidligere sedelighetsdømte personer på Smøla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimesteren i Kristiansunds operative stab har overtatt roret i forsvinningssaken på Smøla. Parallelt med at letingen etter seksåringen fortsetter med økt styrke, etterforsker politiet forsvinningssaken med tanke på at den kan skyldes straffbare forhold.

- På bakgrunn av at gutten ennå ikke er funnet i terrenget, er det iverksatt etterforskningsskritt. Disse er blant annet rettet mot mulige grunnlag for motiver, sjekk av alibier, samt annen kontroll av personer og bevegelser i området, heter det i en pressemelding fra politiet.

Det understrekes at politiet holder alle muligheter åpne, og arbeider offensivt for å finne en løsning på forsvinningen.

- Vi foretar sjekk av alibier på under ti personer som alle er tidligere straffedømt i sedelighetssaker, sier lensmann Arnfinn Fuglevåg til Dagbladet.

Alle som alibisjekkes har bostedsadresse på Smøla.

Nye avhør

Kvinnen som tidligere har vært avhørt i saken, som forøvrig er 23, og ikke 21 år, var i dag inne til nye politiavhør. Kvinnen bor i huset der guttens sykkel ble funnet.

- Vi ønsker å øke detaljnivået i hennes forklaringer, for å få vite så mye som mulig. Kvinnen har fortsatt status som vitne, sier Fuglevåg

Flere personer er avhørt flere ganger i forbindelse med forsvinningen. Alle har status som vitner.

Kripos holdes informert om utviklingen i saken, men de er ikke koblet inn i etterforskningen.

- Vi mener vi har høy nok kompetanse i øyeblikket til å drive etterforskning, forklarer lensmannen.

240 leter

Leteområdet ble i dag utvidet til å gjelde hele Smøla. 240 personer leter for øyeblikket, og ifølge TV 2 settes det nå inn forsterkninger fra Sør-Trøndelag.

Sykkelen er sendt til undersøkelser, med håp om å finne tekniske spor. Resultatet av undersøkelsene er ennå ikke klare. Sykkelen er det eneste sporet politiet har å gå etter.

Politiet finner ingen alvorlige sprik i vitnenes forklaringer, og de ser ingen tegn på falsk forklaring.

Det letes først og fremst i nærområdet der han forsvant, men også langs veier.

Letemannskaper har foretatt overflatesøk på vannene på øya. I morgen vil dykkere settes inn i søket.

Lensmann Fuglevåg mener Kim Eirik fortsatt befinner seg på Smøla.

- Men etter hvert som tida går, blir også håpet om å finne ham i live mindre, medgir lensmannen.

FORTSETTER LETING: Lensmann Arnfinn Fuglevåg og ordfører på Smøla, Iver Nordseth, i samtale på lensmannskontoret i dag.