Etterforskes som mulig drap

Thailandsk politi sjekker overvåkingsvideo og DNA-spor på sneiper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går kunne Dagbladet.no melde at en 24 år gammel norsk kvinne ble funnet død ¨på bakken utenfor hotellrommet sitt i Bangkok.

Kvinnen hadde falt ned tre etasjer, og ble funnet med brukket nakke og brudd på hodeskallen. Thailandske medier meldte at politiet fryktet 24-åringen var blitt utsatt for noe kriminelt. På hotellrommet på Sawasdee Bangkok Inn skal det ha blitt funnet et blodig håndkle.

Vel en og en halv dag etter at 24-åringen ble funnet død, fastholder thailandsk politi at noe kriminelt kan ha skjedd. Etterforskningsleder major Wongsakorn sier til Aftenposten.no at han karakteriserer dødsfallet som et «mulig drap» fremfor «mistenkelig dødsfall».

Til avisen sier thailandsk politi at de også jobber med å gå i gjennom bilder fra overvåkningskameraer i bygningen i tillegg til å sjekke blant annet DNA-spor på sigarettsneiper funnet på rommet der den norske kvinnen bodde.

Det norske utenriksdepartementet (UD) sier til Dagbladet.no at både politi og myndigheter i begge land venter på eventuelle svar som obduksjonsrapporten vil gi.

- Lokalt politi avventer nå obduksjonsrapporten før de tar stilling til hvordan de skal gå videre i etterforskningen. Det er helg også der, så vi vet ikke hvor raskt den vil komme. Men normalt går det fort i Thailand, så vi kan kanskje vente et resultat i morgen, sier pressevakt Odd Naustdal i UD.

- I mellomtiden stiller vi opp for familien med alt vi kan, som for eksempel hjemtransport av den døde kvinnen. Ambassaden holder seg løpende orientert med lokale myndigheter og politiet i Bangkok, sier han.

Ifølge hotellbestyreren på Sawasdee Bangkok Inn hadde kvinnen sjekket inn alene på hotellet torsdag 31.august, og skulle egentlig sjekket ut i går.

Telemark politidistrikt fikk i går ettermiddag beskjed fra Kripos om å varsle de pårørende om dødsfallet. Utover dette er verken Telemark-politiet eller Kripos koblet inn i etterforskningsarbeidet, får Dagbladet.no opplyst søndag.