Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforskes som terror: Flere skadd etter alvorlig hendelse i London

En mann er pågrepet etter at en bil i stor fart kjørte inn i en sperring utenfor Parlamentet i London, melder britiske medier.

DIREKTE: Flere fotgjengere er skadd etter at en bil i stor fart kjørte inn i sperringer utenfor det britiske parlamentet i London. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere fotgjengere er skadd etter at en bil i stor fart kjørte inn i sperringer utenfor det britiske parlamentet i London, melder Sky News. Hendelsen skal ha funnet sted klokka 08.37 norsk tid.

Ifølge Sky News og nyhetsbyrået AP bekrefter politiet at de etterforsker hendelsen som terror.

Bevæpnet politi rykket ut til stedet, og en mann er pågrepet, opplyser London-politiet.

- Klokka 7.37 i dag morges (lokal tid, red.anm.) kolliderte en bil med sperringer utenfor Parlamentet. Den mannlige sjåføren av bilen ble pågrepet av politifolk på stedet. Flere fotgjengere er skadd, opplyser politiet i en Twitter-melding.

Politiet skriver i en oppdatering klokka 09.40 at det ikke er noe som tyder på at noen er livstruende skadd.

Politiet har sperret av et større område rundt parlamentet, og ifølge Sky News er det et stort oppbud av bevæpnet politi og ambulanser på stedet.

- Det var svært, svært dramatisk. Jeg ser at det kommer røyk fra bilen. Den hadde stor fart, forteller et øyenvitne til Sky News.

EVAKUERER: Flere fotgjengere er skadd i påkjørselen og politiet evakuerer området. Foto: Sam Lister / PA / NTB Scanpix
EVAKUERER: Flere fotgjengere er skadd i påkjørselen og politiet evakuerer området. Foto: Sam Lister / PA / NTB Scanpix Vis mer

I en mobilvideo The Sun har lagt ut, ser derimot ikke dramatisk ut. Den viser fotgjengere og en jogger passere på den andre siden av gata og de snur knapt nok på hodet i retning av bilen, skriver NTB.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

VÆPNET AKSJON: Her aksjonerer bevæpnet politi mot sjåføren som tirsdag morgen krasjet inn i en sperring utenfor parlamentet i London. Foto: Vincent McAviney @VinnyMcAv / EuronewsNBC / AP / NTB Scanpix
VÆPNET AKSJON: Her aksjonerer bevæpnet politi mot sjåføren som tirsdag morgen krasjet inn i en sperring utenfor parlamentet i London. Foto: Vincent McAviney @VinnyMcAv / EuronewsNBC / AP / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!