TERRORMISTANKER: Politiet i Edmonton, Canada, har offentliggjort videoen der en politimann blir påkjørt av en bil med økende fart. Hendelsen er en av flere mulige terrorangrep natt til søndag. Video: Edmonton Police Service Vis mer

Etterforskes som terror: Her blir politimannen truffet av bil i høy fart

Fant IS-flagg i mannens bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge kanadiske myndigheter blir to hendelser i Edmonton etterforsket som terrorisme. Politiet har pågrepet en mann som er mistenkt for å ha knivstukket en politimann og kjørt ned fire fotgjengere.

Knivstakk politimann
Lørdag kveld ble en politimann som dirigerte trafikken, kjørt ned utenfor en fotballstadion i Edmonton i delstaten Alberta. Sjåføren gikk deretter ut av bilen og knivstakk politimannen flere ganger før han flyktet til fots.

Politiet i Edmonton har offentliggjort videoen der politimannen blir påkjørt av en bil med økende fart.

- Så vidt vi vet, er det snakk om en ensom ulv, sier Edmonton-ordfører Don Iveson.

Det samme tror politisjef i Edmonton, Rod Kneckt, men påpeker at det fortsatt er tidlig i etterforskningen.

Ifølge kanadisk politi er det funnet et IS-flagg i mannens bil.

- Basert på bevis på stedene og mistenktes handlinger ble det bestemt at disse hendelsene blir etterforsket som terrorhandlinger, bekrefter Kneckt ifølge CBC, som også skriver at hendelsen skal ha utløst en strøm av hatmeldinger på sosiale medier – mye av det rettet mot muslimer.

TERROR: De to hendelsene i Canada lørdag kveld blir etterforsket som terror. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jason Franson
TERROR: De to hendelsene i Canada lørdag kveld blir etterforsket som terror. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jason Franson Vis mer

Pågrepet etter krasj
Flere timer seinere ble den mistenkte sjåføren pågrepet etter at politiet fulgte etter ham. Politiet stoppet en lastebilsjåfør som matchet identiteten til den mistenkte fra den første hendelsen. Lastebilen kjørte av gårde og ble forfulgt av politiet.

Under biljakten kjørte mannen inn i en gate som var full av fotballfans. Mannen forsøkte bevisst å kjøre ned fotgjengere, og under biljakten skadet han fire personer, skriver CNN.

Alle de fem ofrene, inkludert politimannen, er såret og får behandling på sykehus.

Jakten stanset da mistenkte krasjet i sentrum av byen under biljakten. Rundt 30 politibiler deltok i forfølgelsen.

Kjent av politiet
Mannen ble dratt ut av den knuste frontruten i bilen han kjørte under biljakten, og lagt i håndjern. Han er i 30-årene og fra Edmonton.

Ifølge The Globe and Mail har politisjef Knecht bekreftet at mistenkte er kjent av politiet fra før av, men det var ingen advarsel for angrepet.

- Canada står sammen med innbyggerne i Edmonton etter terrorangrepet, sier statsminister Justin Trudeau i en uttalelse.

Han framholder at Canadas multikulturelle sammensetning er landets styrke og at man ikke må la en slik hendelse skape splittelse og frykt, skriver NTB.