Etterforskes

Mona Sahlins slurvete bilhold etterforskes av statsadvokaten. Nok en gang henger jobben hennes i en tynn tråd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For et par dager siden ble det klart det de aller fleste svensker visste fra før: Deres drevne statsråd Mona Sahlin er et rotehode med regninger og pålegg.

Nå starter statsadvokat Eva Finné etterforskning av Sahlins manglende kontroll av bilen og innbetaling av bilavgifter.

Det forverrer situasjonen for Mona Sahlin.

- Jeg har bestemt å starte etterforskningen siden det er grunn til å tro at et lovbrudd er begått. Dette er ingen forseelser vi overser, uansett hvem som har begått dem, sier Eva Finné til det svenske nyhetsbyrået TT.

Bot

Svenske medier har den siste uka avslørt at Sahlin har hatt en rekke inkasso-saker mot seg, i tillegg har hun fått kjøreforbud med Volvoen sin fordi hun ikke har betalt såkalt fordonsskatt, eller bilskatt.

Sahlin kan nå bli ilagt en bot på 900 kroner.

- Det virker ikke som om lovbruddene er særlig kompliserte. Men jeg vil foreta et avhør av Mona Sahlin, sier Finné.

Vanskelig for Persson

I morges kom beskjeden fra regjeringen om at Sahlin blir sittende, til tross for at svenskene skal gå til valgurnene neste år. Aftonbladets politiske kommentator ble svært forbauset over Sahlins fortsatte regjerings-jobb.

- Jeg syns det var rart. Mona Sahlin kan bryte lover uten at det får noen konsekvenser for henne, jeg syns det er merkelig, sier Lena Mellin til Aftonbladet.

Mellin tror ikke Sahlin blir noen større hjelp i de svenske sosialdemokratenes valgkamp. Hennes evne til å tulle med privatøkonomien er et problem for statsminister Göran Persson.

- Det er et vanskelig spørsmål for ham. Det er kanskje derfor han vakler. Han sier at han stoler på henne helt til han ikke gjør det lenger - og det kan skje raskt, tror Mellin.

FORTSETTER: Statsminister Göran Persson har bestemt at mona Sahlin skal fortsette i regjeringen selv om hun igjen har rotet det til for seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer