Etterforsket av Økokrim

Terje Tune har tidligere vært etterforsket av Økokrim. Etterforskningen ble satt i gang etter mistanke om urettmessig behandling av flere visumsaker. Tune sa etter dette opp stillingen i Utlendingsdirektoratet (UDI).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Terje Tune ble kjent gjennom den såkalte Gholam-saken. Han jobbet da i UDI. Tune var statens beste vitne i saken mot den kjente asylsøkerfamilien.

Terje Tune jobbet i flere år som kontorsjef i UDI. I 1999 var han visumattaché ved den norske ambassaden i Islamabad. I løpet av sin tid i UDI har han tatt hånd om hundrevis av menneskeskjebner.

I dag er Tune en av landets mest aktive asyladvokater. Siden Norge gir fri rettshjelp til asylsøkerne, er det staten som betaler regningen.

Politisk aktiv

Terje Tune studerte jus på Blindern og var politisk aktiv i Unge Høyre, og ble etter hvert leder i Det Norske Studentersamfund. Han har også sittet i kommunestyret på Nesodden for Høyre. I 1993 fikk han jobb i UDI, der han jobbet som kontorsjef og seinere rådgiver. Han hadde blant annet ansvaret for Pakistan-saker og var en nær samarbeidspartner for norsk politi i asylsaker.

I juni og juli 1999 var Tune sommervikar ved visumavdelingen ved den norske ambassaden i Islamabad. Samme høst satte Økokrim i gang etterforskning etter mistanke om urettmessig behandling av flere visumsaker. Tune ble øyeblikkelig permittert fra stillingen etter at UDI fikk kjennskap til saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer