Bill Gates:

Etterforsket etter affære

Microsoft har gjennomført en etterforskning av selskapets med-grunnlegger, ettersom han hadde en affære med en kvinnelig ansatt for 20 år siden.

BLE ETTERFORSKET: Bill Gates ble etterforsket av Microsoft for en tidligere affære fra 2000. Etterforskningen fikk aldri en konklusjon, fordi Gates trakk seg ut av styret i selskapet. Foto: Jeff Pachoud / AFP / NTB
BLE ETTERFORSKET: Bill Gates ble etterforsket av Microsoft for en tidligere affære fra 2000. Etterforskningen fikk aldri en konklusjon, fordi Gates trakk seg ut av styret i selskapet. Foto: Jeff Pachoud / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag sa en talsperson for Microsoft at selskapet hadde mottatt klager i slutten av 2019, om at Bill Gates hadde «søkt å innlede et intimt forhold» med en kvinnelig ansatt i 2000. Det skriver BBC.

Talspersonen bekreftet at det hadde blitt reist bekymringer rundt Gates' atferd.

Ifølge Wall Street Journal skal styret ha ment at Gates' involvering med den kvinnelige ansatte var upassende, og at han måtte trekke seg.

- En komité i styret behandlet bekymringsmeldingen, med hjelp fra et eksternt advokatfirma, for å gjennomføre en grundig etterforskning. Microsoft ga omfattende støtte til den ansatte som reiste bekymring, sier selskapets talsperson ifølge BBC.

Etterforskningen fikk aldri en konklusjon, fordi Gates trakk seg fra styret før den var ferdig.

Nyheten om etterforskningen kom etter Bill og Melinda Gates kunngjorde at de skulle skilles, etter et 27 år langt ekteskap.

Trakk seg fra styre

I fjor trakk Gates seg fra styret i Microsoft. En talsperson for Gates erkjenner at affæren fant sted, men avslo at hans avgjørelse om å trekke seg tilbake hadde noe med etterforskningen å gjøre. Det skriver Wall Street Journal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer