Bill Gates:

Etterforsket etter affære

Microsoft har gjennomført en etterforskning av selskapets med-grunnlegger, ettersom han hadde en affære med en kvinnelig ansatt for 20 år siden.

BLE ETTERFORSKET: Bill Gates ble etterforsket av Microsoft for en tidligere affære fra 2000. Etterforskningen fikk aldri en konklusjon, fordi Gates trakk seg ut av styret i selskapet. Foto: Jeff Pachoud / AFP / NTB
BLE ETTERFORSKET: Bill Gates ble etterforsket av Microsoft for en tidligere affære fra 2000. Etterforskningen fikk aldri en konklusjon, fordi Gates trakk seg ut av styret i selskapet. Foto: Jeff Pachoud / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag sa en talsperson for Microsoft at selskapet hadde mottatt klager i slutten av 2019, om at Bill Gates hadde «søkt å innlede et intimt forhold» med en kvinnelig ansatt i 2000. Det skriver BBC.

Talspersonen bekreftet at det hadde blitt reist bekymringer rundt Gates' atferd.

Ifølge Wall Street Journal skal styret ha ment at Gates' involvering med den kvinnelige ansatte var upassende, og at han måtte trekke seg.

- En komité i styret behandlet bekymringsmeldingen, med hjelp fra et eksternt advokatfirma, for å gjennomføre en grundig etterforskning. Microsoft ga omfattende støtte til den ansatte som reiste bekymring, sier selskapets talsperson ifølge BBC.

Etterforskningen fikk aldri en konklusjon, fordi Gates trakk seg fra styret før den var ferdig.

Nyheten om etterforskningen kom etter Bill og Melinda Gates kunngjorde at de skulle skilles, etter et 27 år langt ekteskap.

Trakk seg fra styre

I fjor trakk Gates seg fra styret i Microsoft. En talsperson for Gates erkjenner at affæren fant sted, men avslo at hans avgjørelse om å trekke seg tilbake hadde noe med etterforskningen å gjøre. Det skriver Wall Street Journal.

- Det var en affære som skjedde for nesten 20 år siden som endte på en vennlig og fredelig måte, sier talspersonen til avisa.

- Bills beslutning om å trekke seg fra styret var på ingen måte knyttet til denne saken. Faktisk hadde han uttrykt interesse for å bruke mer tid på sin filantropi flere år tidligere, sier talspersonen.

Selv sa Gates i en post på LinkedIn i mars 2020 at avgjørelsen om å trekke seg kom av at han ville bruke mer tid på veldedighetsarbeidet han gjorde i stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation.

«Med respekt for Microsoft: Å trekke meg fra styret betyr ikke at jeg trekker meg fra selskapet. Microsoft vill alltid være en viktig del av mitt livsverk … Jeg føler meg mer optimistisk enn noensinne om den framgangen selskapet har, og hvordan det kan fortsette å komme verden til gode», skrev Gates i innlegget.

Skal samarbeide

Bill og Melinda Gates annonserte at de skulle skille seg tidligere i mai. Paret har viet mye tid og penger på veldedighetsarbeid verden over.

De har imidlertid lovet at de skal fortsatte å jobbe sammen i stiftelsen de har sammen, også etter de er skilt.

GÅR FRA HVERANDRE: «Microsoft»-grunnlegger Bill Gates (65) og kona Melinda Gates (56) skilles etter 27 års ekteskap. Vis mer

Bill Gates er den fjerde rikeste personen i verden, og han er god for 127 milliarder dollar, ifølge Forbes.

Han var med på å grunnlegge selskapet Microsoft på 1970-tallet, hvor han jobbet for fullt fram til 2008.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer