Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsket én påkjørsel, oppklarte to

En mann skal ha kjørt på en annen bil og stukket fra stedet i Drammen onsdag. Da politiet ankom bopelen hans, fikk de seg en overraskelse.

DRAMMEN: Det var i Drammen at to polske brødre skal ha vært innvolvert i to separate påkjørsler. Nå kan begge vente seg konsekvenser. Foto: Tom Schandy / Samfoto / NTB Scanpix
DRAMMEN: Det var i Drammen at to polske brødre skal ha vært innvolvert i to separate påkjørsler. Nå kan begge vente seg konsekvenser. Foto: Tom Schandy / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da politiet i Sør-Øst politidistrikt onsdag kveld etterforsket noe som virket som en helt vanlig påkjørsel, tok saken plutselig en overraskende vending. På Twitter beskriver de saken enkelt og greit som «intrikat».

Det var i 16-tida onsdag at en bil ble påkjørt i Tollbugata i Drammen. Vedkommende som kjørte på bilen, skal så ha stukket fra stedet. Derfor valgte fornærmede å varsle politiet.

Operasjonsleder i politidistriktet, Trond Egil Groth, forteller at bilen hadde fått en del skader.

Så startet jakten på bilens fører, med blant annet undersøkelser på stedet og innhenting av vitnebeskrivelser.

Fikk seg en overraskelse

Fem timer seinere fant politiet den etterlyste bilen på en adresse rundt fem minutter unna åstedet for påkjørselen. Men da de kom i prat med en polsk mann, fikk de seg en overraskelse.

- På adressen tok vi kontakt med en av dem som disponerte bilen. Vedkommende forteller om et liknende tilfelle, men vi forstår fort at det dreier seg om en annen påkjørsel.

Da gikk det opp for politiet at de snakket med broren til den polske mannen de lette etter, og at begge de to brødrene hadde vært involvert i en påkjørsel onsdag. Dermed begynte arbeidet med å finne fornærmede i den andre saken også.

- Da ble det litt etterforskning. Det var derfor vi meldte fra om hendelsen på Twitter litt seint, slik at vi fikk se hvor langt vi kom med etterforskningen først, sier Groth og forteller at det også har vært noe språkproblemer i forbindelse med saken.

Etter hvert fant de den andre fornærmede, men det er ikke snakk om store materielle skader på bilene, forteller Groth.

- Men det er selvfølgelig veldig ergerlig for dem som opplever det, sier han.

Over én i promille

Til slutt viste det seg at de to polske brødrene har lånt bilen fra fetteren sin, som befinner seg i Polen. Brødrene skal ha kjørt hver sin tur, med samme bil, da påkjørslene fant sted.

- Den ene har ikke gyldig førerkort, mens den andre var godt beruset, opplyser Groth og sier at en av mennene blåste til over én i promille.

Politiet mistenker nå at mannen var beruset da kjøreturen fant sted. Mannen ble derfor fraktet til legevakten, og vil bli sittende i arresten over natta. Den andre broren vil imidlertid bli anmeldt. Nå regner de saken som rimelig oppklart.

- Mennene kan forvente seg konsekvenser av variabelt utfall.

- Å kjøre i beruset tilstand, for så å stikke fra stedet, vil ha en skjerpende effekt, avslutter Groth

SMELLER: Thorbjørn Lerfald kjørte hjem til Sverige etter å ha vært på jobb i Norge. I Sarpsborg skjente plutselig bilen foran over i motgående kjørebane og krasjet inn i en trailer i 60 km/t. Det gikk heldigvis bra med både trailersjåføren og føreren av personbilen. Video: Thorbjøn Lerfald Vis mer