Spesialenheten:

Etterforsket politifest: - Fire hendelser

En sammenkomst med blant annet ansatte mannlige politibetjenter og kvinnelige politistudenter er ferdig etterforsket av Spesialenheten for politisaker.

ETTERFORSKET FEST: Det er mistanke om brudd på straffelovens paragraf 295 - misbruk av overmaktsforhold og liknende - som gjorde at Spesialenheten ble koblet inn i saken. Foto: Cornelius Poppe / NTB
ETTERFORSKET FEST: Det er mistanke om brudd på straffelovens paragraf 295 - misbruk av overmaktsforhold og liknende - som gjorde at Spesialenheten ble koblet inn i saken. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spesialenheten for politisaker har nå etterforsket ferdig hendelser som skal ha funnet sted under en fest i Sør-Øst politidistrikt denne våren.

- Vi har hatt fire saker til behandling fra fire hendelser på den samme festen, der det har vært mistanke om brudd på straffelovens paragraf 295, som gjelder overmakt, sier påtalefaglig etterforskningsleder Thomas Arntsen ved Spesialenheten til Dagbladet.

Paragrafen omhandler misbruk av overmaktsforhold og liknende, og bestemmelsen gjør det straffbart å skaffe seg eller andre seksuell omgang, eller få noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv eller med andre, ved å misbruke et overmaktsforhold.

Ansatte og studenter

Alle de fornærmede er kvinner, og de mistenkte er menn. Kvinnene er politistudenter, og mennene er fast ansatte politibetjenter, opplyser Arntsen.

Hva Spesialenheten mener at har skjedd, vil han på nåværende tidspunkt ikke gå inn på.

- Vi har en klar formening om hva som har skjedd, og har gjennomført de etterforskningsskrittene som vi mener det er mulig å gjennomføre, sier Arntsen, og forteller at det snart skal foretas en påtaleavgjørelse i saken.

Han legger også til at det per nå ikke er noen siktet i saken.

- Vitner fra festen

- Vi har avhørt dem som har vært involvert i hendelsene, et antall vitner fra festen, og også noen utenforstående, sier etterforskningslederen.

- Hvordan vil du beskrive denne saken?

- Dette er en sakstype som er viktig, og som vi tar alvorlig. Det har vært en økning av denne typen saker, og samtidig et større fokus på dem - også innad i politiet. Det gjør det forhåpentlig lettere å melde ifra om uønskede hendelser, svarer Arntsen.

POLITIMESTER: Ole B. Sæverud er politimester i Sør-Øst politidistrikt. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
POLITIMESTER: Ole B. Sæverud er politimester i Sør-Øst politidistrikt. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

- Ikke orientert

Politimester Ole B. Sæverud ved Sør-Øst politidistrikt bekreftet til Dagbladet i juni at de var kjent med Spesialenhetens etterforskning.

På spørsmål om han vil kommentere det at saken nå er ferdig etterforsket, svarer politimesteren:

- Vi blir ikke orientert om Spesialenhetens løpende etterforskning, så jeg kan ikke kommentere dette før de har tatt sin avgjørelse.

* Har du tips til denne saken? Kontakt Dagbladet på 2400 eller 2400@db.no, eller direkte til journalisten på Lbr@db.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer