Etterforskning kan flyttes

Etterforskningen av ranet i Stavanger kan bli flyttet til et annet politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no): Påtalemyndigheten og ledelsen for Rogaland politidistrikt har helt siden ranet skjedde mandag morgen hatt en løpende dialog om temaet. Bakgrunnen er at en av politidistriktets egne ansatte, Arne Klungland, ble drept under ranet.

I saker der politidistriktets egne er involvert, er praksis ofte å overføre etterforskningsansvaret til en såkalt settepolitimester.

Rettssikkerhetshensyn kan tilsi at mistenkte skal få en så normal behandling som mulig. Pågripelse, avhør og påtalemessige vurderinger som gjøres av offerets nærmeste kolleger, kan det i ettertid stilles spørsmål ved.

Sist gang det skjedde et politidrap i Stavanger, i mars 1990, ble ansvaret overført til daværende Rogaland politikammer i Sandnes. De to distriktene er siden slått sammen.

Kriminalsjef Bjørn Andersen ved Rogaland politidistrikt sier de er svært oppmerksomme på problemstillingen og at dette ble tatt opp med statsadvokaten fra første øyeblikk.

Omfanget av saken, tidspresset og behovet for lokalkjennskap skal ligge bak den første vurderingen. Selve politidrapet er også bare en del av det totale bildet i denne saken.

Statsadvokat Tormod Haugnes ved Statsadvokatembetene i Rogaland bekrefter at dette ble vurdert.

- Himmel og jord var i bevegelse. I startfasen ville det ikke vært hensiktsmessig å sette dette ut til et annet politidistrikt.

Han sier at dette likevel blir vurdert løpende, men at det ikke vil bli endringer på dette i løpet av påsken.

- Etter hvert kan det bli aktuelt å overlate hele eller deler av etterforskningen til andre av flere årsaker, for eksempel at noen av de mistenkte er under etterforskning av andre politidistrikt i andre saker, sier Haugnes.

LEDELSEN:Etterforskningen av ranet i Stavanger kan bli flyttet til et annet politidistrikt. I dag er det politimester Olav Sønderland og etterforskningsleder Bjørn Andersen som har ledet ransetterforskningen.
DØD: Bakgrunnen er at en av politidistriktets egne ansatte, Arne Klungland, ble drept under ranet. I saker der politidistriktets egne er involvert, er praksis ofte å overføre etterforskningsansvaret til en såkalt settepolitimester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer