Etterforskning kostet 620 millioner

Hele 620 millioner kroner ble brukt på å etterforske USAs tidligere president Bill Clinton og hans kone Hillary.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

100 millioner ble brukt til å etterforske Monica Lewinsky-affæren, ifølge en offentlig rapport som ble offentliggjort onsdag. Rapporten er skrevet av den uavhengige advokaten Rovert Ray, som etterfulgte Kenneth Starr. Clinton ble etterforsket fra august 1994 til mars 2001.

Granskingen av den såkalte Whitewater-saken, som dreide seg om en eiendomssvindel i Arkansas, kostet skattebetalerne 370 millioner kroner. Men i september 2000 konkluderte den amerikanske statsadvokaten med at det ikke fantes nok bevis til å kunne tiltale Clinton i Whitewater-saken.

I Rays rapport står det også at det forelå nok bevis til at Clinton kunne ha blitt stilt for retten for løgn, og antakelig dømt i forbindelse med sexaffæren med Monica Lewinsky i Det hvite hus. Ray konkluderer med at det var bevisgrunnlag nok til å straffeforfølge Clinton, og «trolig tilstrekkelig til å dømme Clinton gjennom en uhildet prøving av fakta».

Kort før Clinton forlot Det hvite hus i januar 2001, innrømmet han å ha gitt falskt vitnemål med overlegg, uten at det fikk rettslige følger.

(NTB-Reuters)