Etterforskningen av eksplosjonen har startet

Bragernes-tunnelen er nå helt avkjølt etter eksplosjonen i går. Politietterforskere regner derfor med å kunne gå inn i tunnelen i løpet av dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktoratet for Brann- og eksplosjonsvern (DBE) skal undersøke om det ble oppbevart sprengstoff ulovlig i Bragernes-tunnelen i Drammen. Rundt 60 kilo dynamitt eksploderte i går ettermiddag, etter at det brøt ut i brann i tunnelen. Sprengstoffet skal ha blitt oppbevart i kasser. Entreprenørfirmaet Selmer har ansvaret for byggingen av tunnelen. Selskapet mener det ikke er noe som tyder på at dynamitten ble oppbevart ulovlig, melder NRK. Dynamitt-fabrikanten Dyno Nobel mener at stoffet kan eksplodere selv uten fenghetter eller slag.

Eksperter Dagbladet :på nettet har snakket med, forteller at dynamitt brenner svært raskt når den tar fyr. En slik brann kan utvikle et trykk som er så stort at dynamitten eksploderer uten fenghette. Det mest sannsynlige er i tilfelle at man har oppbevart større mengder dynamitt på samme sted.

Tunnelen avkjølt

Tunnelen er nå helt avkjølt etter eksplosjonen i går. Men etterforskerne vil ikke gå inn før de er helt sikre på at det ikke kommer flere eksplosjoner.