Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforskningen etter flystyrt kan ta opptil ett år

Det letes fortsatt etter vrakrester.

KAN TA LANG TID: Det kan ta opptil et år å finne ut hvorfor flyet William Boch og Gustav Granholm satt i styrtet utenfor kysten ved Daytona Beach. Foto: John Luce.
KAN TA LANG TID: Det kan ta opptil et år å finne ut hvorfor flyet William Boch og Gustav Granholm satt i styrtet utenfor kysten ved Daytona Beach. Foto: John Luce. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to savnede nordmennene William Bloch og Gustav Granholm er funnet omkomne, men det kan ta opptil ett år å finne ut hva som var årsaken til den tragiske flystyrten, sier føderale etterforskere.

Cessna 172-flyet var et ettmotorsflyet med plass til to. En rekke beboere ved Bethune Beach ble vitne til at det lille flyet med nordmennene styrtet i havet. Flyet skal ha sunket relativt kort tid etter at det traff overflaten.

Fredag fortsatte letemannskap å lete på Bethune Beach etter vrakdeler fra flyet som styrtet i Atlanterhavet, kun 150 meter fra land på onsdag.

Vil gjennomgå rutiner Bloch var utdannet ved Phoenix East Aviation, og hadde undervist ved samme skole i to år. Granholm var omtrent fire måneder inn i sin utdannelse. De to var ute på en såkalt instrumentkjøring da ulykken skjedde.

- Flyet fløy til Sarasota, Melbourne, kom hit til øvelsesområdet, og var deretter på vei tilbake til Daytona, sier Butch Wilson, etterforsker ved National Transportation Safety Board til 13 News. Tjenestemenn fra NTSB melder nå at de planlegger å gjennomgå skolens pensum og vedlikeholdsrutiner.

Godt kvalifisert Både Bloch og Granholm beskrives av venner som flinke piloter som var opptatt av sikkerhet. Om det var en teknisk feil eller menneskelig svikt som var årsaken til at flyet styrtet vil ta tid å etterforske, og i værste fall kommer ikke svaret før om ett år.

- William hadde mer en de kvalifikasjonene som skal til for å undervise, og var en av de mest erfarne instruktørene på skolen, sier en venn at de to nordmennene, Herman Foyn Birkelund.

OMKOM: Instruktør William Bloch (28). Foto: Privat.
OMKOM: Instruktør William Bloch (28). Foto: Privat. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling