- Etterforskningen må granskes

Ekspolitiinspektør Leif A. Lier ved Oslo politikammer mener det er sådd så sterk tvil om etterforskningen av «Scandinavian Star»-tragedien at han vil ha etterforskningen gransket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som avdelingssjef for Oslo-politiets personavsnitt ledet Lier i 1990 den såkalte varslingsgruppa. Oppgaven var å ta seg av de mange hundre pårørende etter de 159 dødsofrene i ferjebrannen.

Dagbladet har i en artikkelserie satt søkelyset på at mange sentrale forhold i forbindelse med brannen er uavklart og at de offisielle svarene kan trekkes i tvil.

Den tidligere politisjefen mener at de pårørende har hatt så mye sorg at de i det minste fortjener at etterforskningen blir gransket når det framkommer nye opplysninger.

Rippet opp igjen

Lier tar til orde for at en uhildet gruppe må granske etterforskningen, som i ettertid har vært utsatt for til dels sterk kritikk.

- Det har kommet så mange antakelser om at det har skjedd ting som ikke tidligere er framkommet i saken, sier han.

Han poengterer at skriveriene har ført til at de pårørende har fått vonde tanker og en ny påminnelse om at de ikke har fått alle svarene.

- Det sitter fortsatt mange og lurer på hva som skjedde da deres kjære omkom i brannen. Derfor er det min oppfatning at påtalemyndigheten bør sørge for at det iverksettes etterforskning for å avklare om alle ryktene og påstandene er sanne eller usanne, sier Lier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer