BARE ÉN DØDE: Skroget revnet, men bare én person døde etter eksplosjonen om bord i Daallo Airlines-flyet. Foto: AP / NTB scanpix
BARE ÉN DØDE: Skroget revnet, men bare én person døde etter eksplosjonen om bord i Daallo Airlines-flyet. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Etterforskningskilder: Selvmordsbomber lurte sikkerhetskontrollen med rullestol. Sugd ut av flyet da skroget revnet

Terrorgruppa al-Shabaab pekes ut som ansvarlige for angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare én person døde da en bombe gikk av på et fly på vei fra Somalias hovedstad Mogadishu til nabolandet Djibouti tirsdag.

Ifølge Wall Street Journal mener etterforskerne som gransker hendelsen at mannen (55) som døde var en selvmordsbomber, som ble sugd ut av flyet da bomba gikk av og en del av skroget ble revet løs.

Avisa skriver at mannen skal ha klart å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen med bomba fordi han satt i rullestol. Om bord i flyet satt han i et vanlig sete.

Terrorgruppa al-Shabaab pekes ut som ansvarlige for angrepet.

Det skal ha vært 74 personer om bord i flyet. To av dem ble skadet, blant dem en eldre finsk mann som fikk alvorlige brannskader, ifølge det finske nyhetsbyrået FNB.

REVNET: Skroget revnet etter eksplosjonen. Foto: Xinhua / Sipa / NTB scanpix
REVNET: Skroget revnet etter eksplosjonen. Foto: Xinhua / Sipa / NTB scanpix Vis mer

Hendelsen skjedde kort tid etter take-off fra Aden Adde-flyplassen, i 10 000 fots (3048 meters) høyde. Flygerne klarte å snu og lande, mens passasjerene samlet seg bak i kabinen, ifølge Airlive.net.

En passasjer har beskrevet det som skjedde slik:

- Jeg hørte et veldig høyt smell. Eksplosjonen rev et stort hull i en del av flyet, og så sa en annen passasjer til meg at en person forsvant gjennom hullet og falt mot bakken, sa en av passasjerene ifølge NTB.

10 000 fot er forholdsvis lav høyde; mange rutefly cruiser i over 30 000 fot, og hadde hullet i skroget oppstått i en slik høyde, ville resultatet ha blitt eksplosiv dekompresjon, med katastrofale konsekvenser.

A321-maskinen tilhører det lille djiboutiske selskapet Daallo Airlines, som har en håndfull ruter på og rundt Afrikas horn.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram