Etterforskningsleder: Andreflygeren styrtet flyet i fjellet med vilje

Andreflygeren stengte kapteinen ute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MÁLAGA/OSLO (Dagbladet): De pårørende til ofrene i det styrtede flyet «er i en tilstand av sjokk», etter å ha fått høre om etterforskernes foreløpige slutninger, fortalte statsadvokat Brice Robin i Marseille. Han er ansvarlig for den strafferettslige delen av etterforskninga etter flystyrten i Alpene.

Robin hadde informert dem før han holdt en pressekonferanse i Marseille, hvor han la fram de oppsiktsvekkende opplysningene som etterforskerne har fått gjennom å analysere taleopptakeren fra flyets førerhus.

Andreflygeren ombord, 28 år gamle Andreas Lubitz, fikk overlatt kommandoen over flyet av kapteinen, som måtte på do. Deretter satte andreflygeren med vilje og manuelt flyet til bratt nedstiging.

Kapteinen forsøkte å komme inn igjen i førerhuset, men andreflygeren slapp ham ikke inn. Andreflygeren pustet helt normalt til flyet styrtet inn i fjellet og var mest trolig ved bevissthet.

Statsadvokat Robin har bedt tyske myndigheter om å undersøke personlige forhold omkring Lubitz, som er tysk statsborger. Utover dette vet ikke statsadvokaten i øyeblikket mer om ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.