32 år siden Olof Palme ble drept

Etterforskningslederen er sikker: Det var ikke Christer Pettersson som drepte Palme

Men Krister Petersson er sikker på at drapet blir oppklart.

DREPT: 32 år etter han ble drept, er drapet på Olof Palme fremdeles ikke oppklart. Men etterforskningslederen er overbevist om at det blir det.Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix
DREPT: 32 år etter han ble drept, er drapet på Olof Palme fremdeles ikke oppklart. Men etterforskningslederen er overbevist om at det blir det.Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 28. februar, er det på dagen 32 år siden Sveriges statsminister Olof Palme ble drept. På tross av de enorme ressursene som er brukt på etterforskningen gjennom årene, er saken fremdeles formelt sett uløst.

Så mange som 130 personer har stått fram og hevdet at de sto bak ugjerningen, og konspirasjonsteoriene lever i beste velgående for et av Sveriges største drapsmysterier.

- Vi vil løse det

Men etterforskningen er ikke lagt død. 1. februar i fjor tok Krister Petersson over Palme-etterforskningen. Han er fremdeles sikker på at drapet blir oppklart.

- Jeg er overbevist om at vi vil løse det, sier etterforskningsleder Krister Petersson til kringkasteren SVT.

Natta skuddene falt skal flere vitner ha observert en mann som forfulgte Palme-ekteparet fra kinoen de hadde vært på. Flere av dem identifiserte seinere en mann ved navn Christer Pettersson som forfølgeren.

I desember 1988, nesten tre år etter drapet, ble Pettersson arrestert, mistenkt for drapet på Olof Palme. Pettersson blir dømt for drapet i tingretten, men noen måneder seinere blir han frifunnet grunnet manglende bevis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer