Ettergir 500 parkeringsbøter

Oslo kommune somlet med klager og delte ut julegaver

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Behagelig førjulsoverraskelse fra nissen ingen visste om: trafikketaten i Oslo kommune drysser 500 parkeringsbøter ut av sekken - og rett i makuleringskverna.

Oslo kommune gir seg selv en smekk på fingeren og ettergir bøter for om lag 200.000 kroner for at den ikke har greid å overholde egen saksbehandlingsfrist på to måneder.

Hovedstadens ivrige parkeringsvakter smeller gebyr på 500 kroner under vindusviskeren for feilparkering og 300 kroner for å ha \'glemt\' parkometeret. Nå har trafikketaten sendt ettergivelsesbrev til et halvt tusen bilister som klaget på P-bøter i juni, juli og august, skriver Aftenposten.no.

-Trafikketaten har for tiden store restanser av saker som gjelder klage på parkeringsgebyr/tilleggsavgift. Som et ekstraordinært tiltak har vi besluttet å frafalle gebyr/avgift i de eldste sakene uten å ta stilling til sakens innhold, står det i brevet fra kommunen.

De som allerede har betalt selv om de har klaget, vil få pengene igjen.

Klagene har hopet seg opp etter at Trafikketaten har hatt lav bemanning en periode. Nå er tre nye saksbehandlere ansatt, og direktør Per Morstad varsler at klager ikke lenger vil være det samme som å slippe parkeringsbot.