Etterlater barna på kjøpesentre

Foreldre bruker barneparkering som barnehage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere kjøpesentre i Oslo forteller om misbruk av sentrenes barnepasstilbud. De betjente lekestuene er ment å være et servicetilbud til foreldre som er på handletur, men noen foreldre bruker tjenesten som barnehage mens de selv gjør helt andre ting enn å handle.

Går på møter og spiller bingo

- Vi har opplevd at foreldre har befunnet seg på møte i Oso, og at det passet dårlig å komme umiddelbart da vi ringte fra barneparken, forteller senterdirektør Carl Christian Petersen ved Sandvika storsenter til Dagsavisen.

Ifølge barnepasser Gry Aasengen ved Sandvika storsenter er enkelte barn gjengangere.

Senterdirektør ved Ski storsenter, Georg Vestby, forteller om liknende saker.

- Ja, vi har sett eksempler på foreldre som kommer hit med barn som er syke og derfor må holdes hjemme fra skole eller barnehage. Det er selvsagt ikke akseptabelt, og tas direkte opp med foreldrene der og da, sier han til avisa.

En anonym barnepasser forteller om barn som blir etterlatt for at foreldrene skal spille bingo i timesvis.

Kontakter ikke barnevernet

Senterdirektøren ved Sandvika storsenter forteller at barneparkeringen er mest brukt i sommerferien, til tross for at det er færre kunder da. Han tror dette har sammenheng med at skoler og barnehager da er stengt. Likevel tror han at episodene hører til sjeldenhetene, og beror på misforståelser.

Ingen av sentrene kontakter barnevernet når det opplever at barn blir etterlatt. Ved Sandvika storsenter har man kontaktet politiet i de tilfeller der barn er observert alene ute i senterets fellesarealer. Den anonoym barnepasser forteller at hun har vurdert å kontakte barnevernet i enkelte tilfeller, men at hun er redd for å trå feil.