Etterlatt for å dø

Politiet tror Kent Inge Robertsen (25) var hjelpeløs da han ble dumpet fra en bil i skogsområdet Rudda i Kvæfjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HARSTAD (Dagbladet): Klokka 22.30 i går kveld ble nok en mann pågrepet i Kvæfjord-saken. Han er dermed den fjerde som er siktet, og den tredje pågrepne så langt. Mannen er i 30-åra, og kommer fra Harstad.

I likhet med en tidligere pågrepet er han siktet for å ha forlatt avdøde i hjelpeløs tilstand, eller medvirkning til dette. Politiet tror at de to var med på å frakte Kent Inge Robertsen fra Samagata til skogsområdet på Rudda og dumpe ham der. Alle de siktede er bekjente av avdøde.

Påtaleleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Merete Hessen, vil ikke gå i detalj om siktelsene.

Advokat Bjørn Bäckstrøm forsvarer den først pågrepne av de to som skal ha fraktet avdøde til Rudda. Han tolker siktelsen slik at mannen var i live da han ble dumpet.

- Det er slik det høres ut, sier Bäckstrøm. Hans klient nekter straffskyld. I dag blir han framstilt for varetektsfengsling.

- Ville vekk

I tillegg er en 37-åring fortsatt siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge eller medvirkning til dette. I går ble han varetektsfengslet i ei uke.

- Han har erklært at han ikke er skyldig, og har samtykket til varetekt i håp om at politiet skal sjekke ham ut av saken, sier forsvarer Tom Ovesen.

Det er 37-åringens sokkelleilighet politiet mener er åsted for volden som forårsaket Kent Inge Robertsens død. I går ble den finkjemmet. Det er gjort en rekke interessante tekniske funn, både her og på stedet der avdøde ble funnet. Naboer hørte mistenkelige lyder fra sokkelleiligheten natt til fredag. Dagbladet har vært i kontakt med personen som kjørte avdøde til leiligheten. Han er sterkt preget av drapet, og sier Robertsen uttalte at han ville vekk fra narkotikamiljøet i Harstad.

Leter etter fjerdemann

I går kveld stadfestet politiet at også en fjerde person er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til dette. Det dreier seg om en 39 år gammel mann som har vært bosatt over hele Nord-Norge, og nå holder til i Harstad. Hans registrerte bopel er imidlertid i Oslo. Mannen er ikke pågrepet, og er etterlyst internt i politiet.

Kilder med kjennskap til 39-åringen sier han kan befinne seg i fjellet. Før han forlot hjemmet sitt, sa han at han skulle på fisketur.

Amfetamin

Søndag formiddag slo politiet til mot hans bopel i Harstad. Politiet tok med seg flere gjenstander.

En rekke kilder Dagbladet har snakket med, sier motivet for drapet kan ha vært en pakke med mellom 30 og 40 gram amfetamin som på mystisk vis forsvant fra en bil.

Den avdødes families bistandsadvokat, Roar Edvardsen, sier familien har det tungt.

- Vi snakker her om en sønn, en bror, en onkel. Familien kjemper seg gjennom sorgen time for time, sier Edvardsen.

HJELPELØS: Politiet tror hendelsene som fant sted i denne leiligheten på Sama i Harstad satte avdøde i en hjelpeløs tilstand. Kripos-tekniker Turi Hagen og etterforsker Erik Schei finkjemmet i går leiligheten, blant annet for blodspor. Politiet har gjort interessante funn på stedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer