Etterlatte etter MH17-styrten saksøker Putin

- Juridisk nonsens, svarer russerne.

SAKSØKES: Etterlatte etter MH17-styrten saksøker Vladimir Putin og den Russiske staten for deres påståtte involvering i nedskytingen av flyet over Øst-Ukraina i 2014. Bildet er fra en demonstrasjon i Sydney i 2014. Foto: David Gray / Reuters / NTB Scanpix
SAKSØKES: Etterlatte etter MH17-styrten saksøker Vladimir Putin og den Russiske staten for deres påståtte involvering i nedskytingen av flyet over Øst-Ukraina i 2014. Bildet er fra en demonstrasjon i Sydney i 2014. Foto: David Gray / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 298 mennesker mistet livet da det malaysiske passasjerflyet MH17 ble skutt ned over Øst-Ukraina i 2014. En nederlandsk rapport konkluderte med at flyet ble skutt ned med en russiskprodusert rakett. Nå saksøkes Russland og president Vladimir Putin av de etterlatte etter ulykken. Det melder News.com.au.

Familiene til de omkomne ber om 10 millioner australske dollar, tilsvarende 60 millioner kroner, for hver av ofrene etter flystyrten. Både dem russiske staten og president Vladimir Putin nevnes i søksmålet, som i hovedsak hevder å vise at passasjerenes har blitt frarøvet deres «rett til liv», i henhold til den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

Prorussiske separatister i området har blitt beskyldt for å ha skutt ned flyet, mens Russland gjentatte ganger har blitt beskyldt for å ha utstyrt opprørerne med bakke-til-luft-raketter som gjorde nedskytingen mulig. Anklagene har blitt kategorisk avvist av russiske myndigheter, som anklager Ukrainske styrker for å ha skutt ned flyet. 

- Vi har fakta Det er det australske advokatfirmaet LHD Lawyers som har bedt Menneskerettsdomstolen i Strasbourg om å vurdere søksmålet. Advokat Jerry Skinner sier det er vanskelig for familiene å finne fred, så lenge de «vet at det har skjedd noe kriminelt». 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer