Etterlatte får 300.000 hver

Rekorderstatning til drepte Marita Strøms døtre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De tre døtrene til den drepte Namsos-kvinnen Marita Strøm har fått tilkjent 300.000 hver i voldsoffererstatning. Det er rekordbeløp for slik erstatning, melder Namdalsavisa.

Marita Strøm ble drept i Nord-Irak da hun var på besøk i hjemdistriktet ektemannen og døtrenes far. Han er dømt til døden for drapet.

Giftdrapet i Trindheim

Det var Høyesterett i 2002 som satte normen for utbetalinger fra Kontoret for Voldsoffererstatning i forbindelse med at Trondheim-kvinnen Inger Lise Bakken ble forgiftet og døde. Hennes barn fikk 300.000 kroner hver i erstatning. Erstatningen til Marita Strøms døtre er andre gang Voldsofferkontoret utbetaler maksimumsbeløp.

Høyesterett og Kontoret for voldsoffererstatning har satt et tak på 1,2 millioner kroner for samlet erstatning pr. skadetilfelle. Det betyr at Marita Strøms døtre kan få inntil 300.000 kroner mer for tap av forsørger. Det er et spørsmål som først kommer opp når den ordinære forsikringssaken er avgjort, sier advokatfullmektig Jørgen Aunet til Namdalsavisa.

MISTET MOR Marita Strøm ble gravlagt i Namsos kirke 17. juli 2004 etter at hun var blitt drept i Nord-Irak. Nå er døtrene tilkjent rekorderstatning far Kontoret for Voldoffererstatning.